Mananca inteligent pentru corpul tau. Afla care sunt alimentele care te ajuta cel mai mult!

Mananca inteligent pentru corpul tau. Afla care sunt alimentele care te ajuta cel mai mult!
Mananca inteligent pentru corpul tau. Afla care sunt alimentele care te ajuta cel mai mult!

Sa mananci sanatos a devenit extrem de simplu.

Pur si simplu, anumite alimente se potrivesc cu anumite parti ale corpului. In felul acesta putem sa ne ajutam corpul intr-un mod cat se poate de eficient.

Pepene si citrice pentru sani: Exista un motiv pentru care sanii nostrii seamana cu pepenii! Portocalele si pepenii sunt fructe bogate in vitamina C si substante pentru imunitate. Unele studii indica faptul ca o dieta cu aceste alimente ajuta la prevenirea cancerului la san.


Rubarba si varza chinezeasca pentru oase- Varza chinezeasca este o excelenta sursa de calciu si minerale, esentiale pentru mentinerea oaselor compacte si puternice. Rubarba, o alta leguma osoasa, este bogata in vitamina K, care ajuta  la activarea a trei proteine implicate in sanatatea oaselor si cresterea densitatii mineralelor in oase.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Maslinele  pentru ovare- Un studiu italian a constatat ca femeile ale caror diete includ o cantitate mare

de ulei de masline au avut un risc mai mic cu 30% de cancer ovarian. Motivele sunt neclare, dar grasimile sanatoase din acest ulei pot ajuta la suprimarea genelor predispuse la a provoca cancer.

Nuci pentru creier- Nucile sunt o mare sursa de acizi grasi esentiali omega-3, care ajuta celulele creierului sa comunice unele cu altele si sunt esentiale pentru performantele cognitive, ale memoriei si sanatatii nervoase.


Morcovii pentru ochi- Morcovii sunt bogati in beta-caroten, pe care organismul il transforma in vitamina A. Ochii tai au nevoie de vitamina A pentru a mentine starea de sanatate a celulelor in cornee, tesutul transparent care acopera ochiul si il protejeaza de microbi, praf, inflamatii si infectii.

Strugurii pentru inima- Strugurii rosii si violeti (impreuna cu alte fructe si legume de culoare inchisa) contin flavonoide, despre care expertii spun ca protejeaza impotriva bolilor de inima.

Un studiu recent de la Universitatea din Michigan a descoperit ca ciorchinii in forma de inima de fructe pot ajuta la controlul tensiunii arteriale.

Cartofii dulci pentru pancreas- Cartofii dulci in forma de pancreas elibereaza treptat zaharuri in sange. Asta ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange
Sursa: www.health.com



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies