Cine spune ca nu poti manca prajituri la micul dejun? Iti prezentam astazi o reteta geniala.
Daca vrei sa te bucuri din plin de aceasta prajitura cu inghetata, iti recomandam sa o prepari seara si sa o lasi la congelat peste noapte.
Ingrediente (pentru 6 portii)
Pentru baza
O jumatate de cana de ovaz
6 curmale taiate fin
un praf de sare
1 lingura de ulei de cocos
Pentru umplutura
3 banane inghetate
3 banane proaspete
Optional: cateva lingurite din pudra ta de proteine preferata
2 linguri
Pentru toppingul de ciocolata
2 linguri de ulei de cocos, topite
1 lingura de pudra de cacao
2 linguri de sirop de agave
Pregateste o tava din sticla si acopera cu folie alimentara.
Prepara baza pusand ovazul in blender pana cand devin pudra. Adauga curmalele, uleiu de cocos si sarea pana cand obtii o coca lipicioasa.
Amesteca la blender bananele inghetate si cele proaspete pana cand obtii o pasta fina.
Pune trei patrimi din amestecul de banane peste baza din vas.
Amesteca restul de amestec de banane cu pudra de cacao. Pune peste stratul de banane.
Acopera cu folie si pune la congelator.
Inainte de a consuma, lasa sa se dezghete timp de 5 minute, apoi trage usor folia alimentara pentru a face prajitura sa iasa din vas.
Amesteca ingredientele pentru toppingul de ciocolata si pune-l peste prajitura.
Sursa: mindbodygreen.com
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro