Mananci des visine? Daca nu o faci, iata cateva motive ca sa o faci!

Mananci des visine? Daca nu o faci, iata cateva motive ca sa o faci!
Mananci des visine? Daca nu o faci, iata cateva motive ca sa o faci!

Aceste fructe micute de culoare rosu inchis stralucitor sunt mai mult decat o gustare fresh intr-o zi calduroasa de vara.

Gustul acrisor al visinelor este preferat de majoritatea dintre noi in tarte sau in compoturi, insa trebuie sa tinem cont ca vitaminele si substantele nutritive pe care le contin se pastreaza mult mai bine in stare proaspata, deci trebuie consumate ca atare daca vrem sa profitam la maximum de efectele benefice ale acestora asupra organismului.

Iata motivele pentru a consuma cat mai des visine

•    Ajuta la refacerea tesutului muscular, fiind de mare folos celor care sufera de febra musculara in urma sedintelor intense la sala.

Oamenii de stiinta de la Centrul de Cercetare din Londra au descoperit ca peste 90% dintre participantii la un studiu, care au baut suc de visine inainte si dupa exercitiile fizice, s-au refacut in mai putin de 24 de ore, ceea ce inseamna ca aceste fructe chiar au un efect miraculos asupra musculaturii.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

•    Amelioreaza durerile datorita proprietatilor antiinflamatoare detinute de antociani, pigmentii care dau culoarea rosie fructului.

Astfel este redus stresul oxidativ care poate afecta articulatiile si muschii, iar durerile sunt vizibil indepartate.

•    Previn aparitia bolilor grave, printre care afectiunile cardiace, accidentul vascular cerebral sau diabetul de tip 2. Acest lucru se datoreaza pectinei, fibra solubila care ajuta la reducerea colesterolului din sange, principalul factor de risc in aparitia bolilor cronice.

•    Remediu pentru pacientii suferinzi de guta – antocianii din visine ajuta la reducerea nivelului de acid uric, care in cantitati mari formeaza cristale de acid uric in articulatii si in tesuturile care le inconjoara, ducand la aparitia artritei gutoase, o forma

de artrita caracterizata prin umflarea articulatiilor si sensibilizarea lor, insotite de episoade dureroase cronice.

Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies