Aceste fructe micute de culoare rosu inchis stralucitor sunt mai mult decat o gustare fresh intr-o zi calduroasa de vara.
Gustul acrisor al visinelor este preferat de majoritatea dintre noi in tarte sau in compoturi, insa trebuie sa tinem cont ca vitaminele si substantele nutritive pe care le contin se pastreaza mult mai bine in stare proaspata, deci trebuie consumate ca atare daca vrem sa profitam la maximum de efectele benefice ale acestora asupra organismului.
Iata motivele pentru a consuma cat mai des visine
• Ajuta la refacerea tesutului muscular, fiind de mare folos celor care sufera de febra musculara in urma sedintelor intense la sala.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
• Amelioreaza durerile datorita proprietatilor antiinflamatoare detinute de antociani, pigmentii care dau culoarea rosie fructului.
• Previn aparitia bolilor grave, printre care afectiunile cardiace, accidentul vascular cerebral sau diabetul de tip 2. Acest lucru se datoreaza pectinei, fibra solubila care ajuta la reducerea colesterolului din sange, principalul factor de risc in aparitia bolilor cronice.
• Remediu pentru pacientii suferinzi de guta – antocianii din visine ajuta la reducerea nivelului de acid uric, care in cantitati mari formeaza cristale de acid uric in articulatii si in tesuturile care le inconjoara, ducand la aparitia artritei gutoase, o forma
de artrita caracterizata prin umflarea articulatiilor si sensibilizarea lor, insotite de episoade dureroase cronice.Citeste continuarea pe: www.csid.ro