Mananci peste si fructe de mare? Risti sa faci boala asta grava!

Mananci peste si fructe de mare? Risti sa faci boala asta grava!
Mananci peste si fructe de mare? Risti sa faci boala asta grava!

Autorii au subliniat ca studiul necesita si alte investigatii pe aceasta tema iar concluziile nu neaga faptul ca un consum de peste este benefic pentru sanatate.

Consumul de peste si fructe de mare cu continut ridicat de mercur poate creste riscul imbolnavirii de scleroza laterala amiotrofica (SLA), potrivit unui studiu preliminar publicat luni de Academia Americana de Neurologie, relateaza EFE.

Cauza exacta a acestui tip de scleroza este necunoscuta, dar unele studii anterioare sugereaza ca mercurul ar putea fi un factor de risc pentru aceasta maladie. În SUA, principala sursa de expunere la mercur este consumul de peste contaminat cu acest metal neurotoxic.

Ceea ce sugereaza studiul este ca trebuie sa se aleaga specii cu continut scazut de mercur si sa se evite consumul de peste din apele contaminate cu acest metal.

Sursa



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Tocana de oaie ca pe Valea Jiului si pasat momarlanesc. Iata cum pregatiti aceste retete stramosesti vechi de peste 100 de ani

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies