Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, cum pregătește o mâncare de prune, perfectă pentru perioada de post.
Există nenumărate bunicuțe în mediul online, care aleg să își rupă puțin din timpul lor, pentru a arăta câteva trucuri, rețete și sfaturi de rețete, pentru urmăritorii de pe rețelele de socializare și nu numai. Printre acestea, se află și bunica Gherghina, care recent, a postat pe contul său de TikTok, o rețetă delicioasă de mâncărică de prune de post, cu doar câteva ingrediente necesare și un mod de preparare foarte ușor.
Mâncare de prune, rețeta de post pregătită de bunica Gherghina
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ingrediente
- Prune uscate
- Ceapă tocată, un castronel plin
- Câteva felii de cartofi
- 5 linguri de ulei
- Un praf de sare
- 750 ml apă
- 3 linguri de zahăr
- O lingură de bulion
- O ceșcuță de apă, opțional
Mod de preparare
- “M-am gândit să vă fac o mâncare de prune de post.
- Pentru această mâncare, avem nevoie de prune uscate, ceapă tocată și câteva felii de cartofi.
- Punem 5 linguri de ulei, la urmă punem ceapa la călit, deci vă trebuie un castronel de ceapă. Am pus ceapa la călit, punem și cartofii peste ceapă și călim cu totul. Să vedeți ce mâncare iese! În timp ce prăjim, punem și un praf de sare.
- S-a călit ceapa și punem 750 de mililitri de apă peste ceapă și peste cartofi. Urmează să punem și prunele. Punem și 3 linguri de zahăr, cui îi place mai dulce, puneți mai mult, dar eu pun 3 linguri că atât cred că e suficient.
- Acum punem o lingură de bulion la terminare.
- Gata cu mâncarea de prune! Să aveți poftă!", a explicat bunica Gherghina, în filmulețul postat pe contul său de TikTok.
