Mâncărică de spanac cu usturoi, o rețetă delicioasă și rapidă de post

reteta spanac cu usturoi
Spanac cu usturoi

Mâncărica de spanac cu usturoi este o variantă delicioasă și rapidă pentru zilele de post.

Spanacul îngroșat cu sos de făină și usturoi este preferatul românilor în perioada postului. Acest sos de făină este înrudit cu sosul beshamel, dar cum această rețetă este de post, nu vom folosi unt și lapte, ci doar ulei și se va subția cu apa folosită pentru a fierbe spanacul.

Ingrediente 

  • 500 g frunze de spanac proaspete sau 250 g spanac opărit sau congelat
  • 40 ml ulei
  • 40 g făină
  • 3 căței de usturoi
  • sare, piper, nucșoară – după gust
  • suc de lămâie – opțional

Citeste si: Negresa de post. Cum iese delicioasă, chiar și fără lapte sau unt

MOD DE PREPARARE

Spanacul trebuie curățat și spălat frunză cu frunză. Trebuie să îndepărtați apoi partea de jos a tijelor.

Alegeți o oală încăpătoare, de aproximativ 4-5 litri și puneți apa la fiert. Adăugați o jumătate de linguriță de sare.

Când observați că apa a început să dea în clocot, puneți spanacul și lăsați-l la fiert aproximativ 2 minute, până când observați că s-a înmuiat.

Pregătiți o altă oală pe care o veți umple cu apă rece, în care veți adăuga câteva cuburi de gheață. Spanacul trebuie scurs. Veți păstra aproximativ 300-350 ml din cantitatea de apă pe care ați pus-o la fiert. Mutați imediat spanacul în oala cu apă rece.

Astfel, spanacul își va păstra culoarea vie.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Spanacul trebuie scurs și tocat mărunt cu un cuțit. Puteți folosi un blender.

reteta spanac cu usturoi

Citeste si: Rețetă de fructe confiate? Cum le faci exact cum sunt și în comerț

Într-o tigaie va trebui să puneți 40 ml de ulei la încins. Adăugați făină și amestecați constant. Turnați puțin câte puțin din apa în care a fiert spanacul, amestecând continuu, apoi lăsați amestecul la fiert aproximativ 10 minute.

Sosul poate fi condimentat cu sare și piper, după gust, nucșoară sau orice vă doriți, în funcție de preferințe. Adăugați spanacul tocat peste sosul alb și amestecați continuu pentru a se încorpora.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

La final, adăugați usturoiul tocat foarte mărunt.

reteta spanac cu usturoi

CUM se servește MÂNCărica DE SPANAC CU USTUROI

Mâncărica de spanac cu usturoi se va servi caldă, alături de pâine prăjită sau mămăliguță. Este foarte gustoasă și rece. De fapt, dacă o preferați caldă, vă recomandăm să o mâncați cu pâine prăjită, iar dacă vă place în varianta rece, o puteți mânca alături de mămăliguță caldă.

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies