Mâncărurile de Anul Nou vă pot aduce noroc în următoarele 12 luni. Iată ce trebuie să ai neapărat pe masă în noaptea dintre ani.
Meniul de Revelion se pregătește în primul rând în funcție de preferințele culinare ale fiecăruia. Cu toate acestea, țineți cont că sunt câteva mâncăruri care nu trebuie să lipsească de pe masa de Anul Nou, dacă veți să aveți noroc.
Ce mâncăm de Anul Nou, ca să avem noroc în 2021
Masa de Revelion este plină cu bunătăți, care mai de care mai îmbietoare.
În primul rând, trebuie să consumați pește. Fie că este la cuptor, la grătar, prăjit sau în diferite aperitive, acest aliment nu trebuie să lipsească de pe masa de Anul Nou. Se spune că vom aluneca prin anul următor exact ca peștele prin apă.
Nu mâncați pui în noaptea dintre ani. Tradiția spune că veți scormoni după noroc, exact așa cum râcâie găina. În schimb, puteți consuma carne de curcan, ca să fiți mândru ca această pasăre.
La miezul nopții, mâncați neapărat 12 boabe de struguri, ca să aveți noroc în fiecare lună a anului următor. De asemenea, este bine să aveți pe masă mere.
În ceea ce privește partea de desert, este bine să mâncați plăcinte cu răvașe. Ce scrie în bilețel vă va caracteriza în anul care urmează. În anumite zone ale țării, femeile pregătesc plăcinte în care pun bănuți.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Evident, cine găsește banii, va avea nooroc tot anul.
Nu uitați să desfaceți o sticlă de șampanie la miezul nopții. Zgomotul produs de dop va alunga toate spiritele rele.Tradiții culinare de Anul Nou
Nu doar românii au obiceiuri pe care le respectă de Anul Nou. Fiecare popor ține la anumite superstiții, dar cu toții avem în comun dorința de a avea noroc și prosperitate în anul care urmează.
De exemplu, grecii mănâncă de Revelion Vasilopita, o pâine rotundă, dulce și făcută cu migdale.
În Japonia există tradiția să se mănânce de Revelion Toshikoshi Soba, o mâncare din tăiței de hrișcă. Aceștia trebuie să fie cât mai lungi, pentru ca cei care îi mănâncă să trăiască mulți ani.
Irlandezii mănâncă pâine cu unt de Anul Nou. Bineînțeles că nu acesta este meniul întreg.
Americanii pun pe masa de Revelion celebra Black Eyed Peas. În traducere, asta ar însemna ”fasolea cu ochi negri”. Tradiția spune că soldaţii Unionişti nu suportau acest fel de mâncare și în acest fel, soldaţii Confederaţi au reușit să supraviețuiască mai mult, pentru că aveau ce să mănânce.
Nordicii preferă budinca de orez în noaptea dintre ani. Această mâncare are în mijloc o migdală și cine o găsește va avea noroc.
Nemții mănâncă gogoși Berliner, care sunt umplute, în mod normal, cu gem. Pentru a face glume între ei, aceștia folosesc și muștar drept umplutură.
Italienii preferă lintea de Revelion. Explicația este simplă: boabele seamănă cu niște bănuți, ceea ce înseamnă că cine mănâncă linte va fi bogat în anul care urmează.