Mancatul emotional. Cum scapam de el pentru a putea slabi

Mancatul emotional. Cum scapam de el pentru a putea slabi
Mancatul emotional. Cum scapam de el pentru a putea slabi

Mancatul emotional afecteaza in ultimul timp tot mai multe persoane. De foarte multe ori, din pricina stresului cotidian si a emotiilor negative, ajungem sa ne umplem golurile emotionale, frustrarile, apeland la mancare, iar acest comportament compulsiv se rasfrange asupra siluetei.

Mancatul emotional a starnit curiozitatea romancei Irina Alionte, care a creat un concept revolutionar mai intai peste hotare si apoi in Romania, o tehnica ce imbina antrenamentele de grup cu un plan nutritional si coaching-ul pe partea de motivatie & mindset.

“Alaturi de nutritie, mişscare si recuperare, mindset-ul este elementul central in procesul de transformare corporala. Daca nu esti echilibrat in plan mental si emotional, o sa ai tendinta sa iti umpli golurile interioare cu mancare – deci iti afecteaza alegerile de nutritie.

Daca nu ai o stare interioara armonioasa, te simti stresat, obosit sau suparat – exista riscul sa mananci impulsiv, excesiv sau pe fond emotional, pentru a-ti gasi doza de fericire in mancare.

Multi oameni folosesc mancarea ca pe un instrument de alinare a emotiilor negative care ies la suprafata. Asadar, nu e suficient sa stii ce alimente sa mananci si cum sa le combini, e foarte important sa ajungi la un echilibru mental care sa te ajute sa scapi de comportamentul respectiv si sa ai rezultate bune in procesul de slabire”, declara Irina Alionte.

Specialistii sustin ca este nevoie sa iti depasesti toate obstacolele mentale si toate scuzele (ca nu am timp, nu pot, sunt prea tanar, prea batran, prea gras, am incercat totul, nu mai am nicio speranta) si sa ai mereu targetul tau in vizor.

„E important sa stii mereu unde esti si unde vrei sa ajungi. Sa iti gasesti puterea interioara de a depasi obstacolele care apar.

Daca esti framantat de ganduri si agitat, nu vei ajuta nici procesul de recuperare, nu vei putea sa te odihnesti si sa ai un somn linistit.

Fara cei trei piloni pe care ii oferim: antrenamente ghidate, nutritie personalizata si coaching, rezultatele nu pot fi garantate. Tocmai prin acest aspect ne diferentiem de salile de fitness clasice”, declara Irina Alionte, fondatoarea conceptului revolutionar care si-a propus sa puna capat tendintei de a consuma alimente in exces, respectiv ceea ce numim mancatul emotional.

Irina Alionte este o tanara antreprenoare de 29 de ani care, la putin timp dupa terminarea studiilor in Marea Britanie, a fondat singurul centru de transformare corporala care garanteaza rezultatele.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cat a slabit Cream la Exatlon si ce a mancat in primul weekend de cand e acasa!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies