"Mergea la nunți și cânta legat și câte 4-5 ore. Corzile vocale nu-s de fier! Și fierul se tocește, dacă-l tot bați!" Maria Ciobanu se retrage din muzică

"Mergea la nunți și cânta legat și câte 4-5 ore. Corzile vocale nu-s de fier! Și fierul se tocește, dacă-l tot bați!" Maria Ciobanu se retrage din muzică

La fragila vârstă de 86 de ani, Maria Ciobanu a luat o hotărâre importantă pentru viața sa și cariera muzicală

Această decizie a fost influențată de starea ei de sănătate, care s-a deteriorat în ultimii ani. Maria Ciobanu a ales să se retragă din lumea muzicii, punând capăt unei cariere de lungă durată, și a ales să se concentreze pe îngrijirea sănătății sale.

Vestea a fost primită cu tristețe de către fani și de către industria muzicală, care îi recunoaște contribuția semnificativă la folclorul românesc.

Citește și: Dragoș Dolănescu a plecat de pe meleagurile României, chiar în Costa Rica. Fiul regretatului artist a spus ce părere are de situația actuală de la noi din țară

Maria Ciobanu se retrage din muzică

Citește și: Cine este Dragoș Dolănescu. „Mi-ar fi fost mult mai ușor să ajung politician în România”

Maria Ciobanu, în vârstă de 86 de ani, locuiește în prezent în Los Angeles, SUA, unde s-a stabilit cu mulți ani în urmă. În ultima perioadă, s-a răspândit o serie de speculații cu privire la starea sa de sănătate, sugerând că artista ar putea fi afectată de probleme grave de sănătate.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cu toate acestea, aceste zvonuri au fost contrazise ferm de fiul său, Ionuț Dolănescu, care a declarat că mama sa se bucură de o stare de sănătate foarte bună și că nu există nicio temere în acest sens.

„Mama este bine, vorbesc zilnic cu dânsa la telefon, este la Los Angeles. Mulțumim lui Dumnezeu că este bine, sănătoasă la aproape 86 de ani. Îmi pare rău că nimeni nu verifică informațiile.

Chiar mai devreme am vorbit cu sora mea de la Paris, reputata soprană Leontina Văduva. Și era oarecum descumpănită, tristă că apar tot felul de tâmpenii despre ea. Nu scrii că a murit Maria Ciobanu și… Dar ea e bine, sănătoasă, v-am mai spus. Din fericire o mai țin și memoria, și mintea…”, a spus Ionuț Dolănescu pentru Cancan.

În ziua de 3 septembrie, Maria Ciobanu a sărbătorit împlinirea vârstei de 86 de ani, iar cu această ocazie, Bebe Mihu i-a adresat cele mai sincere urări de bine.

Acesta a fost, de asemenea, cel care a făcut anunțul despre retragerea interpretei de muzică populară din cariera sa.

Conform declarațiilor soțului Mariei Dragomiroiu, Maria Ciobanu a fost întotdeauna dedicată interpretării live și nu a considerat playback-ul drept o opțiune.

Prin urmare, a ajuns la concluzia că este momentul potrivit să se retragă de pe scenă, acolo unde și-a dedicat o mare parte din viață și a adus bucurie inimilor multor fani cu muzica sa autentică.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„I-am transmis ieri La Mulți ani! Este bine, se află tot în Los Angeles, unde locuiește de atâția ani, acolo îi face bine clima, că și dânsa spunea că avea

ceva probleme respiratorii. Nu cred că vine în curând în România, este cu soțul ei, stă alături de el după operația lui la inimă. Maria, din câte știu, nu mai cântă, poate doar puțin și doar pentru prieteni. E adevărat că Marina Voica a susținut un recital live la 86 de ani, la Festivalul Mamaia 2023, dar ea n-a cântat cât a cântat Maria Ciobanu, care are o voce de soprană și care și-a folosit foarte mult vocea.  Mergea la nunți și cânta legat și câte 4-5 ore. Corzile vocale nu-s de fier! Și fierul se tocește, dacă-l tot bați! Maria Ciobanu s-a retras din muzică frumos, n-a vrut să facă playback. A zis că nici nu știe.”, a declarat Bebe Mihu, exclusiv pentru Playtech Știri.

Artista va cânta în continuare pentru apropiați

Maria Ciobanu a primit oferte pentru a reveni în industria muzicală, dar s-a retras oficial din această lume. În 2017 și 2018, a susținut un turneu de retragere în toată România. Cu toate că mai cântă ocazional pentru familie și pentru românii de la diferite întruniri, nu mai concertează în mod regulat, din cauza vârstei înaintate.

„Oferte sunt, dar s-a retras din viața muzicală. Noi chiar i-am dedicat în 2017, 2018 un turneu întreg, am fost prin toată România. Acela a fost turneul de retragere. Sigur, din când în când, mai cântă pentru apropiații dânsei. Voce mai are, dar vârsta…Nu, nu… Păi la vârsta ei… Bine, mai cântă pentru familie, pentru românii de acolo la diferite întruniri, dar nu mai concertează, vă dați seama, are o vârstă înaintată. Tuturor le este dor de Maria Ciobanu, nu doar mie. Mama, în felul dânsei, rămâne un unicat al muzicii populare românești. Dacă îmi permiteți, aș numi-o chiar simbol național, un reper pentru muzica populară. Nu se va mai naște curând o voce ca a Mariei Ciobanu. Pentru asta o putem numi fenomen.”, a mai spus Ionuț Dolănescu.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

„Are ce îi trebuie acolo! Are o pensie frumoasă!” Elena Merișoreanu a făcut declarații despre viața Mariei Ciobanu în America

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies