Mărirea de fese cu grăsime proprie sau implant fesier este una din intervențiile chirurgicale estetice care se află în topul preferințelor doamnelor.
Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, explică ce paciente pot opta pentru mărirea de fese cu grăsime proprie și ce trebuie să știe despre o astfel de operație.
“Mărirea de fese cu grăsime proprie este alegerea nr 1, să spunem. Se recomandă, atunci când este posibil, metoda lipofilling-ului, adică mărirea volumului folosind grăsimea proprie extrasă prin lipoaspirație din alte zone ale corpului unde se află în exces.
Mărirea de fese cu grăsime proprie este o procedură considerată minim invazivă, uneori ea poate fi realizată chiar cu anestezie locală.
Ca și procedură pentru lifting brazilian fese cu grăsime proprie, întâi se “extrage” prin liposucție grăsimea localizată în exces în anumite zone în care nu ne dorim, cum ar fi abdomen sau șolduri, și nu numai. Mai apoi, grăsimea este purificată și procesată, după care, se reinjectează în fese. Se va realiza modelarea feselor prin injectări precise ale grăsimii extrase și prelucrate.
Rezultatul: ceea ce numim “fund bombat”, cu fese mai pline și mai rotunde. Rezultatul este vizibil imediat după intervenție, însă cel definitiv se produce la aproximativ 3 luni”, explică Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mărirea de fese cu ajutorul implantului
Implantul de fesier din silicon reprezintă încă o variantă de modelare a regiunii gluteale (feselor).
Acesta este o recomandare mai ales pentru pacientele cu o constituție slabă, fără grăsime depusă în exces în alte zone, dar care totuși își doresc un fund mai proeminent. Dacă pacienta este slabă nu se poate realiza mărirea de fese cu grăsime proprie, astfel că implantul este soluția.
“Implanturile fesiere sunt produse fabricate de aceleași firme ca și în cazul implanturilor mamare, au aceeași calitate și sunt de asemenea garantate pe viață de către producători. Au forma rotunjită, mărimi și proiecții diferite astfel încât să se potrivească oricărei paciente. Intervenția nu este considerată o operație cu risc mărit. Într-adevăr pot apărea, imediat după operație, sângerări, inflamație locală, infecție, dehiscența plăgilor (desfacerea șuturilor), seroame, etc.
Ca și perioadă de recuperare, aceasta poate fi foarte rapidă în cazul în care nu apar complicații.
“Firele vor fi scoase în 12-14 zile. Incizia se face la nivelul șanțului subfesier. În această zonă cicatricea va fi foarte puțin vizibilă. După extragerea materialului de sutură pacienta poate să se spele și, după ce toate crustele au căzut, să folosească produsele destinate remanierii cicatriceale. În general, după 2-3 săptămâni de la intervenție, pacienta se poate așeza pe fese, inițial pe un colac care să ferească zona implanturilor de presiunea prea mare. Timp de aproximativ 2 luni, e necesar ca pacienta să se ferească de orice presiune directă asupra zonei, șezutul fără pernă moale este interzis. Ca și rezultat, această intervenție chirurgicală estetică este intens personalizată, astfel că rezultatele diferă de la un pacient la altul. Totuși, rezultatele pot dura între 3 și la 6 – 7 luni”, mai explică Dr. Daniela Diveică, specialistul Kfetele.ro.