MARLENKA prajitura armeneasca cu miere - reteta veche

MARLENKA prajitura armeneasca cu miere - reteta veche
MARLENKA prajitura armeneasca cu miere - reteta veche

Marlenka este provenita dintr-o veche traditie armeneasca. Te cucereste de la prima inghititura.

INGREDIENTE:

Ingrediente pentru foi:

250 gr zahar
80 gr unt/margarina
2 oua
5 linguri lapte
3 linguri miere
1 lingura cacao
600 gr faina
1 lingurita bicarbonat

Ingrediente pentru crema:

2 oua
30 gr miere
60 gr unt
230 ml lapte condensate
150 gr nuci/migdale/alune macinate

Ingrediente pentru glazura:

75 gr ciocolata
25 gr unt

MOD DE PREPARARE:


Faina o amestecam cu bicarbonatul, iar restul ingredientelor se pun pe

foc pe baie de aburi si se amesteca pana la omogenizare. Luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca, adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Impartim in 5 parti egale si coacem pe spatele tavii, pe care am uns-o in prealabil cu putin ulei si am presarat faina. Inainte sa introducem in cuptor, intepam usor cu o furculita din loc in loc foaia, pentru a nu se umfla.
Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute. Cand sunt gata toate foile, le punem deoparte sa se raceasca, iar pana atunci pregatim crema.

Topim untul, separat mixam usor ouale si peste ele turnam untul topit (putin racit) si mierea. Adaugam treptat laptele condensat si punem inapoi pe foc mic. Amestecand continuu lasam sa fiarba pana se ingroasa.

Sa nu va speriati daca vi se pare crema putin lichida, ea nu se ingroasa prea tare, ramane cam de consistenta laptelui condensat.


Impartim crema in 4 parti si umplem foile, peste fiecare strat de crema presaram nuca macinata. Mie mi s-a parut destul de putina crema, de aceea am economisit la inceput, astfel ca la final mi-a ramas sa pun si pe ultima foaie, pe care am

presarat-o cu nuca macina si am stropit din loc in loc cu glazura de ciocolata (topim untul pe baie de aburi, adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam, lasam sa se racoreasca putin).


Lasati peste noapte intr-un loc racoros si serviti a doua zi, pana atunci foile se vor inmuia si veti putea felia usor prajitura.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Sursa



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Dana Rogoz, despre casa din Viscri și relația celor mici de când au luat decizia de a o cumpăra! "Noi am semnat în 2019 și de Crăciun acum, în 2024 aveam practic casa veche reconstruită!"

Blocaj în divorțul Prodan - Reghe! Palatul de la Snagov, ipotecat! Declarațiile exclusive ale celor doi

Câte kilograme are Adelina Pestrițu și cum se menține în formă: "Am un truc pe care îl aplic de ani" | Declarații exclusive

Reprezentantul Estoniei la Eurovision, decizie radicală după controversa piesei Espresso Macchiato: "Nu mi-aș fi imaginat că se poate întâmpla așa ceva"

Cele mai frumoase mesaje de Dragobete 2025. SMS-uri, felicitări şi mesaje de dragoste pentru cei dragi

Gestul impresionant făcut de mama Geta când a văzut-o pe fiica lui Culiță Sterp. Ce reacție a avut Daniela Sterp

Vicepreşedintele JD Vance şi familia sa, în pericol după cearta la Casa Albă. Au fost mutaţi într-un "loc ascuns”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies