Marlenka este provenita dintr-o veche traditie armeneasca. Te cucereste de la prima inghititura.
INGREDIENTE:
Ingrediente pentru foi:
250 gr zahar
80 gr unt/margarina
2 oua
5 linguri lapte
3 linguri miere
1 lingura cacao
600 gr faina
1 lingurita bicarbonat
Ingrediente pentru crema:
2 oua
30 gr miere
60 gr unt
230 ml lapte condensate
150 gr nuci/migdale/alune macinate
Ingrediente pentru glazura:
75 gr ciocolata
25 gr unt
MOD DE PREPARARE:
Faina o amestecam cu bicarbonatul, iar restul ingredientelor se pun pe
Topim untul, separat mixam usor ouale si peste ele turnam untul topit (putin racit) si mierea. Adaugam treptat laptele condensat si punem inapoi pe foc mic. Amestecand continuu lasam sa fiarba pana se ingroasa.
Sa nu va speriati daca vi se pare crema putin lichida, ea nu se ingroasa prea tare, ramane cam de consistenta laptelui condensat.
Impartim crema in 4 parti si umplem foile, peste fiecare strat de crema presaram nuca macinata. Mie mi s-a parut destul de putina crema, de aceea am economisit la inceput, astfel ca la final mi-a ramas sa pun si pe ultima foaie, pe care am
presarat-o cu nuca macina si am stropit din loc in loc cu glazura de ciocolata (topim untul pe baie de aburi, adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam, lasam sa se racoreasca putin).
Lasati peste noapte intr-un loc racoros si serviti a doua zi, pana atunci foile se vor inmuia si veti putea felia usor prajitura.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro