Marțipanul se poate face și acasă. Nu vă speriați, rețeta este foarte simplă și veți obține un marțipan mult mai bun decât cel pe care îl gustați în prăjiturile sau în torturile din cofetării.
Marțipanul nu este un desert de sine stătător, ci este folosit pentru a decora torturile sau prăjiturile. Din el se pot modela fel și fel de figurine, în funcție de imaginația și de talentul fiecăruia. Dacă nu știați, puteți face chiar dumneavoastră marțipanul, din ingrediente naturale.
Marțipanul, plastilina comestibilă
Oamenii folosesc marțipanul de secole, pentru a decora deserturile sau chiar pentru a îmbrăca un tort întreg.
Trebuie să știți că nu există o singură rețetă pentru a face marțipanul de casă. Cu toate acestea, migdalele și zahărul sunt nelipsite.
Dacă vreți să vă ușurați munca, alegeți să faceți marțipan de casă, fără să folosiți focul. Iată ce ingrediente vă trebuie:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 450 grame migdale
- 450 gr zahăr pudră
- o jumătate de lingură de extract de vanilie
- două gălbenușuri
- o lingură de zeamă de lămâie
- colorant alimentar (dacă vreți să faceți marțipan în mai multe culori)
Măcinați migdalele, pentru a obține un praf fin, apoi amestecați-le cu zahărul pudră.
Adăugați vanilia, gălbenușurile, zeama de lămâie și colorantul alimentar, dacă vreți să aveți un marțipan colorat.În cazul în care nu vreți să puneți gălbenușuri, le puteți înlocui cu apă amestecată cu brandy. Frământați pasta, până când vedeți că devine netedă.
Cum se prepară marțipanul de casă
Puteți prepara marțipan de casă și cu ajutorul aragazului. Este mai mult de muncă, dar rezultatul va merita toate eforturile.
Ingrediente pentru marțipanul de casă:
- două căni de zahăr
- o linguriță de miere
- 4 căni de migdale măcinate
- două albușuri
- zahăr pudră
Într-o tigaie, puneți zahărul și puțină apă. Lăsați la foc mic și amestecați, până se topește zahărul. Adăugați apoi mierea și măriți flacăra.
După aceea, dați capacul la o parte și mai lăsați să fiarbă alte câteva minute. Apoi puneți tigaia pe un alt vas, acoperit cu apă, adică fierbeți la bain-marie.
Amestecați mereu în sos, până veți observa că se îngroașă și se transformă într-o cremă. Atunci veți adăuga migdalele măcinate, dar și albușurile. Lăsați cratița pe foc mic și amestecați toate ingredientele.
Trebuie să obțineți o compoziție destul de tare.Puneți hârtie de copt pe masă, presărați zahăr pudră peste ea și răsturnați marțipanul din cratiță. Lăsați-l să se răcească, după care apucați-vă de frământat. Trebuie să faceți acest lucru, până când marțipanul devine elastic și neted.