Masa de Paste, mai periculoasa decat cea de Craciun!

Masa de Paste, mai periculoasa decat cea de Craciun!
Masa de Paste, mai periculoasa decat cea de Craciun!

Consumate „ca haplea”, drobul, friptura sau stufatul de miel ne pot trimite la urgente!

Nu mai este foarte mult pana la Paste si, pentru multi dintre noi, un mare prilej de bucurie, pe langa simbolistica religioasa a Invierii Domnului, este ospatul alaturi de cei dragi. Nutritionistii ne avertizeaza insa asupra riscurilor

Peste mai putin de o luna, pe 12 aprilie, este Pastele si ne vom bucura cu totii de aceasta sarbatoare, mai ales ca ne vom strange la masa alaturi de cei dragi.

Asa cum este traditia, la noi, gospodinele se vor intrece in pregatirea celor mai delicioase preparate, multe dintre ele pe baza de miel, precum friptura, drob, ciorba sau stufat. Ei bine, carnea de miel poate fi extrem de periculoasa pentru sanatate, daca nu este consumata cu masura!

Mielul, plin de colagen, se digera greu

„Carnea de miel este extrem de grea. Se digera mai greu si este mai grasa decat cea de oaie, avand foarte mult colagen.
Asadar, romanii care se stiu cu probleme de sanatate, precum cele de ficat, boli cardio-vasculare si, mai ales, de colecist, sa stea departe de miel. De altfel, aceasta carne este periculoasa pentru toata lumea, mai ales ca, de Paste, gospodinele fac si ciorba – pe care eu, personal, nu o recomand, fiind extrem de grasa. Mai mult, se pregateste si friptura, si drob, si stufatul acela incredibil, care ar trebui preparat cu mai multa verdeata si fara sa fie calit.
Nu vreau sa se supere pe mine romanii care tin la aceste traditii, dar eu recomand evitarea, pe cat de mult se poate, a mielului”
, ne-a explicat doctorul nutritionist Corina Zugravu.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Pentru cine nu poate sta departe de carnea de miel, se recomanda, pe langa portiile mici, consumarea preparatelor din carne de miel fara garnituri, ci doar cu multe verdeturi si legume, pentru a ajuta la digestie.



„Problema si mai mare pe care o au romanii este ca Pastele dureaza trei zile si, in toata aceasta perioada, oamenii mananca astfel de preparate, la care adauga si mult alcool, ceea ce reprezinta un mare pericol. Un pahar de vin rosu nu omoara pe nimeni, dar excesul poate duce la afectiuni grave, precum pancreatitele, complicatii extrem de severe! In general, romanii se confrunta cu probleme digestive de Paste, precum diareea, colecistita sau colica biliara”, mai spune specialista in nutritie.

Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies