Consumate „ca haplea”, drobul, friptura sau stufatul de miel ne pot trimite la urgente!
Nu mai este foarte mult pana la Paste si, pentru multi dintre noi, un mare prilej de bucurie, pe langa simbolistica religioasa a Invierii Domnului, este ospatul alaturi de cei dragi. Nutritionistii ne avertizeaza insa asupra riscurilor
Peste mai putin de o luna, pe 12 aprilie, este Pastele si ne vom bucura cu totii de aceasta sarbatoare, mai ales ca ne vom strange la masa alaturi de cei dragi.
Mielul, plin de colagen, se digera greu
„Carnea de miel este extrem de grea. Se digera mai greu si este mai grasa decat cea de oaie, avand foarte mult colagen.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pentru cine nu poate sta departe de carnea de miel, se recomanda, pe langa portiile mici, consumarea preparatelor din carne de miel fara garnituri, ci doar cu multe verdeturi si legume, pentru a ajuta la digestie.
„Problema si mai mare pe care o au romanii este ca Pastele dureaza trei zile si, in toata aceasta perioada, oamenii mananca astfel de preparate, la care adauga si mult alcool, ceea ce reprezinta un mare pericol. Un pahar de vin rosu nu omoara pe nimeni, dar excesul poate duce la afectiuni grave, precum pancreatitele, complicatii extrem de severe! In general, romanii se confrunta cu probleme digestive de Paste, precum diareea, colecistita sau colica biliara”, mai spune specialista in nutritie.
Sursa: www.doctorulzilei.ro