Pentru a ajuta gospodinele să aleagă meniul de Revelion 2023, vă prezentăm câteva sugestii pentru masa festivă.
Toată lumea dorește să surprindă la sfârșitul unui an și începutul următorului, într-o atmosfera plăcută ce poate fi imortalizată în poze și filmări care îți vor încânta privirea.
La cumpăna dintre ani 2022- 2023, mesele trebuie să fie îmbelșugate! Chiar dacă marea majoritate o să petreacă trecerea dintre ani acasă, meniul trebuie să fie și pe gustul celor mai pretențioși invitați sau membri ai familiei.
Mâncarea și băutură bună pentru masa de Revelion
Citeste si: DESCOPERĂ: Unde facem REVELIONUL? 7 Idei de petreceri pentru noaptea dintre ani
Aperitive – gustare rece
- coșulețe umplute cu salată: boeuf, icre, ton cu castraveți și porumb
- piftie de curcan
- frigăruie cu roșii cherry, brânză mozarella
- ardei umput cu ton
- diverse sortimente de salam
- rulouri de șuncă cu salată de crudități
- chifteluțe tăvălite prin susan
- coșulețe cu pastă de brânză și somon fume
- pate de rată așezat pe pat de castravete
Citeste si: Superstiţii de Anul Nou 2023! Iată de ce trebuie să ai pe masă struguri şi peşte!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pește – gustare caldă
- Somon, șalău sau păstrăv la cuptor cu sos de lămâie, muștar și unt; însoțit de garnitură de broccoli, salată sau cartofi natur cu ierburi.
Citeste si: CITEȘTE: Ce să mănânci de Crăciun ca să nu te îngrași
Citeste si: Unde sa pleci de revelion. Cea mai tare destinatie
Friptură- gustare caldă
- Mușchi pe porc sau frigărui însoțite de cartofi la cuptor cu rozmarin și salată de murături asortate.
Desert
- tort ales în funcție de preferințe
- prăjituri de casă
„Panica cumpărăturilor de sărbători. După 30 de ani de la Revoluție trăim cu aceeași frică: dacă nu avem suficientă mâncare? După un sfert de secol de supermarket-uri cu rafturi pline, avem același principiu după care ne ghidăm: mai bine să prisosească, decât să nu ajungă.
Cumpărăm mai mult decât avem nevoie, facem din alimentație o problemă, ne complicăm si exagerăm din punct de vedere culinar, ca si cum toată existența noastră atârnă de o farfurie cu mâncare. Și întotdeauna e în plus, nu în minus!
„Perioada următoare va fi doar despre mâncare: ce cumpărături facem, câți oaspeți avem la masă, care este meniul? Facem liste peste liste, umplem frigiderul și cămara ca să fim siguri că e suficient, că toată lumea va mânca pe săturate.
Cum calculăm porția corectă, de unde știm care e apetitul musafirilor, ce ne facem dacă rămâne masa goală?! Din postura de gazdă ai o frică, nu poți socoti doar 3 sarmale și o bucățică de carne de persoană, ce te faci dacă omul mai vrea o porție?
Culmea e că inversând rolurile, ca oaspete/invitat nu-mi amintesc să mă fi supărat vreodată pentru că s-au terminat sarmalele sau cozonacul la vreo sărbătoare- cel mult era semn ca au fost delicioase, deci foarte apreciate.”, a explicat Mihaela Bilic, pe Facebook.
Cu doar puțin efort și câteva atingeri simple, puteți sărbători noul an cu stil, cu o petrecere de Revelion potrivită pentru copii, dar și pentru adulți! Sperăm ca anul 2023 să fie unul prosper, plin de binecuvântări, aventuri și, desigur, o mulțime de zâmbete!