Masajul de constientizare: o tehnica de redescoperire a sinelui!

Masajul de constientizare: o tehnica de redescoperire a sinelui!
Masajul de constientizare: o tehnica de redescoperire a sinelui!

Masajele de constientizare a corpului se bazeaza, toate, indiferent de tehnica (masaj californian, suedez sau metamorfic), pe explorarea simtului tactil.

Permitand pielii sa-si regaseasca toate capacitatile senzoriale, ele induc un sentiment real de destindere si abandon.

Masajele de constientizare a corpului sunt inspirate din practica atingerii, folosita spontan pentru a alina micile probleme de sanatate cotidiente, precum durerile de cap si tensiunile, si utilizata in mod curent de medicina populara pentru a usura convalescenta dupa o ranire sau o boala.

Civilizatia occidental a repudiat multa vreme aceasta practica, considerate jenanta, fiind asociata placerii sexuale.

Masajele de constientizare a corpuli solicita toate cele 720 000 de terminatii nervoase ale pielii, implicate in perceptia atingerii. Excitata – in sensul propriu al termenului – pielea atinsa isi recapata functia de organ senzorial, capabil de a genera o placere care favorizeaza destinderea fizica si psihica.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Terapeutii fac o miscare invaluitoare care, atingand epiderma fara a exercita nici o presiune, nu actioneaza asupra terminatiilor nervoase implicate in perceperea durerii.

Miscarile se pun in acord cu respiratia, care tinde sa calmeze, pe parcursul sedintei, contribuind astfel la relazarea pacientului.

Ce trateaza masajele- Masajele de consientizare promit sa te ajuta sa iti redobandesti increderea in tine: simtindu-te mai bine in propria piele, iti vei recastiga, treptat, increderea de sine.

De asemenea, aceste masaje activeaza circulatia sangelui si a limfei: miscarea invaluitoare a mainlor excercita un adevarat drenaj care amelioreaza eficacitatea irigarii organelor.

Totodata, masajul poate atenua durerile postoperatorii si lombalgiile, sau depresia stresul si axietatea (mai ales in cazul pacientilor care sufera de cancer).

Contraindicatii- Masajele de constientizare a corpului nu sunt recomandate daca suferi de boli de piele, daca ai rani sau echimoze sau daca ai suferit recent o interventie chirurgicala. În plus, masajele, chiar superficiale, influenteaza circulatia sangelui (tensiunea arteriala creste putin) si ritmul inimii (care scade putin).

Daca ai probleme circulatorii sau cardiace, aceste efecte pot avea consecinte importante. Daca ai antecedente de boli cardiac, de embolie, flebita sau diabet, cere sfatul medicului inainte de a face acest tip de masaje.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Strugurii îngrașă? Ce spun nutriționiștii, când e cel mai bine să-i consumi și cum

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Sumă exorbitantă cerută de Delia pentru o oră de cântat

Ce pensie a primit Irinel Columbeanu, după recalculare: „Legea e bună!”

Andreea Mantea îl contactează pe fostul iubit al Rebeccăi! Care este, de fapt, relația dintre cei doi? Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies