Masajul facial, cheia pentru un ten perfect și o înfrumusețare naturală

Masajul facial, cheia pentru un ten perfect și o înfrumusețare naturală
Masajul facial, cheia pentru un ten perfect și o înfrumusețare naturală

Află din rândurile următoare care sunt beneficiile masajului natural și cu trebuie realizat pentru a avea un ten perfect.

Frumusețea tenului este un subiect de interes pentru toate doamnele și domnișoarele care își doresc să aibă un ten sănătos, luminos și lipsit de imperfecțiuni. Mai mult decât atât, după o anumită vârstă toată lumea își dorește să combată pe cât posibil apariția semnelor de îmbătrânire prematură.

Astfel, pe lângă rutina zilnică de îngrijire adaptată în funcție de nevoile tenului nostru și de rezultatele pe care vrem să le atingem, este important să apelăm și la alte tratamente care să ne îmbunătățească aspectul tenului.

Un procedeu pe care fiecare dintre noi putem să îl facem, atât într-un cabinet de înfrumusețare, cât și în confortul propriei noastre locuințe, este masajul facial.

În cadrul unei emisiuni, Florina Butean, skin expert, a vorbit despre beneficiile masajului facial asupra feței și cum trebuie să fie acesta executat astfel încât să obținem efectul dorit.

Stimulează circulația sanguină

Citește și: Beneficiile masajului cu bambus. Cum poate îmbunătăți sănătatea și bunăstarea ta

Masajul facial, cheia pentru un ten perfect și o înfrumusețare naturală
Masajul facial, cheia pentru un ten perfect și o înfrumusețare naturală[Sursa foto: freepik]

Datorită mișcărilor de presiune pe care le executăm la nivelul feței prin intermediul masajului facial, acesta are ca efect stimularea circulației sanguină, punând sângele în mișcare și contribuit la o mai bună circulație la nivelul feței.

Dacă ne referim strict la beneficiile pe care le aduce pielii, sunt de oxigenare a țesutului, a celelor, de întinerire .”, a precizat specialistul în domeniu.

 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Reduce tensiunea musculară

Din cauza situațiilor stresante care apar în viața de zi cu zi, la nivelul feței se acumulează o tensiune musculară, care în timp contribuie la apariția primelor semne ale îmbătrânirii premature. Din fericire, însă, avem o soluție potrivită și la îndemâna oricui pentru a reduce tensiunea musculară: masajul facial.

Prin intermediul masajului facial putem să contribuim la elasticitatea și fermitatea pielii, reducând astfel tensiunea musculară de la nivelul feței.

Masajul facial îmbunătățește elasticitatea, fermitatea pielii, relaxează mușchii contractați, oferă o relaxare a mușchilor feței .”, a explicat specialistul în domeniu.

Crește absorbția produselor de îngrijire a pielii

Citește și: Transferul de grăsime proprie în buze, obraji sau cearcăne, o procedură modernă! Specialistul Kfetele.ro explică!

Masajul facial, cheia pentru un ten perfect și o înfrumusețare naturală
Masajul facial, cheia pentru un ten perfect și o înfrumusețare naturală[Sursa foto: freepik]

Un alt beneficiu al masajului facial este efectul pe care acesta îl are asupra produselor de îngrijire a pielii, facilitând absorbția acestora. Pentru a beneficia de aceste efect trebuie să adoptăm o tehnică specifică, cu mișcări de jos în sus și de la interior spre exterior.

Prin masaj, activând circulația sanguină, produsele se vor absorbi imediat.

Întotdeauna mișcările trebuie să fie de jos în sus, de la interior spre exterior. Atunci când optăm pentru masajul facial, recomandarea este să se folosească o cremă hidratantă sau ușor nutritivă. Nu aș folosi un ulei deoarece uleiul tinde să blocheze porii și să încarce pielea .”, a precizat specialistul în domeniu.  

Exfoliere naturală

Datorită mișcărilor pe care le exercităm la nivelul feței, masajul facial are ca efect și o exfoliere naturală a pielii, înlăturând celulele moarte.

Pentru acest lucru specialistul în domeniu recomandă să facem acest procedeu o dată sau de două ori pe săptămână, în cabinetele specializate, iar ulterior în confortul propriei locuințe.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Îmbunătățește tonusul muscular

Masajul facial, cheia pentru un ten perfect și o înfrumusețare naturală
Masajul facial, cheia pentru un ten perfect și o înfrumusețare naturală[Sursa foto: freepik]

Masajul facial are și efect de întinerire al pielii datorită capacității sale de a îmbunătăți tonusul muscular. Pentru ca acest lucru să fie posibil specialistul în domeniu recomandă folosirea în prealabil a unui ser hidratant pentru a realiza acest procedeu. De asemenea, nu recomandă masajul facial în cazul persoanelor care au ten acneic, cu acnee activă.

Are efecte și asupra ridurilor și liniilor fine pentru că le netezește. Nu este recomandat în cazul tenurilor acneice, cu acnee activă. Masajul drenează și toxinele de la nivelul pielii, dar și retenția de apă. Masajul se face pe tenul curat și recomandat este să se folosească un ser. De preferat, un ser hidratant care se potrivește oricărui tip de ten .”, a explicat specialistul în domeniu.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

 

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Spa la tine acasă? Cum să creezi mediul perfect pentru relaxare și îngrijire a corpului

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies