Află din rândurile următoare care sunt beneficiile masajului natural și cu trebuie realizat pentru a avea un ten perfect.
Frumusețea tenului este un subiect de interes pentru toate doamnele și domnișoarele care își doresc să aibă un ten sănătos, luminos și lipsit de imperfecțiuni.
Astfel, pe lângă rutina zilnică de îngrijire adaptată în funcție de nevoile tenului nostru și de rezultatele pe care vrem să le atingem, este important să apelăm și la alte tratamente care să ne îmbunătățească aspectul tenului. Un procedeu pe care fiecare dintre noi putem să îl facem, atât într-un cabinet de înfrumusețare, cât și în confortul propriei noastre locuințe, este masajul facial.
În cadrul unei emisiuni, Florina Butean, skin expert, a vorbit despre beneficiile masajului facial asupra feței și cum trebuie să fie acesta executat astfel încât să obținem efectul dorit.
Stimulează circulația sanguină
Citește și: Beneficiile masajului cu bambus. Cum poate îmbunătăți sănătatea și bunăstarea ta
Datorită mișcărilor de presiune pe care le executăm la nivelul feței prin intermediul masajului facial, acesta are ca efect stimularea circulației sanguină, punând sângele în mișcare și contribuit la o mai bună circulație la nivelul feței.
„ Dacă ne referim strict la beneficiile pe care le aduce pielii, sunt de oxigenare a țesutului, a celelor, de întinerire .”, a precizat specialistul în domeniu.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Reduce tensiunea musculară
Din cauza situațiilor stresante care apar în viața de zi cu zi, la nivelul feței se acumulează o tensiune musculară, care în timp contribuie la apariția primelor semne ale îmbătrânirii premature. Din fericire, însă, avem o soluție potrivită și la îndemâna oricui pentru a reduce tensiunea musculară: masajul facial. Prin intermediul masajului facial putem să contribuim la elasticitatea și fermitatea pielii, reducând astfel tensiunea musculară de la nivelul feței.
„ Masajul facial îmbunătățește elasticitatea, fermitatea pielii, relaxează mușchii contractați, oferă o relaxare a mușchilor feței .”, a explicat specialistul în domeniu.
Crește absorbția produselor de îngrijire a pielii
Un alt beneficiu al masajului facial este efectul pe care acesta îl are asupra produselor de îngrijire a pielii, facilitând absorbția acestora. Pentru a beneficia de aceste efect trebuie să adoptăm o tehnică specifică, cu mișcări de jos în sus și de la interior spre exterior.
„ Prin masaj, activând circulația sanguină, produsele se vor absorbi imediat. Întotdeauna mișcările trebuie să fie de jos în sus, de la interior spre exterior. Atunci când optăm pentru masajul facial, recomandarea este să se folosească o cremă hidratantă sau ușor nutritivă. Nu aș folosi un ulei deoarece uleiul tinde să blocheze porii și să încarce pielea .”, a precizat specialistul în domeniu.
Exfoliere naturală
Datorită mișcărilor pe care le exercităm la nivelul feței, masajul facial are ca efect și o exfoliere naturală a pielii, înlăturând celulele moarte. Pentru acest lucru specialistul în domeniu recomandă să facem acest procedeu o dată sau de două ori pe săptămână, în cabinetele specializate, iar ulterior în confortul propriei locuințe.
Îmbunătățește tonusul muscular
Masajul facial are și efect de întinerire al pielii datorită capacității sale de a îmbunătăți tonusul muscular. Pentru ca acest lucru să fie posibil specialistul în domeniu recomandă folosirea în prealabil a unui ser hidratant pentru a realiza acest procedeu. De asemenea, nu recomandă masajul facial în cazul persoanelor care au ten acneic, cu acnee activă.
„ Are efecte și asupra ridurilor și liniilor fine pentru că le netezește. Nu este recomandat în cazul tenurilor acneice, cu acnee activă. Masajul drenează și toxinele de la nivelul pielii, dar și retenția de apă. Masajul se face pe tenul curat și recomandat este să se folosească un ser. De preferat, un ser hidratant care se potrivește oricărui tip de ten .”, a explicat specialistul în domeniu.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.