Mască cu mălai și bicarbonat. Ce beneficii are și cum să o folosești

Mască cu mălai și bicarbonat. Ce beneficii are și cum să o folosești
Mască cu mălai și bicarbonat. Ce beneficii are și cum să o folosești

Iti doresti sa ai parte de un ten curat, sanatos si stralucitor, insa nu iti doresti sa mergi la salon si sa faci tratamente scumpe.

Mască cu mălai și bicarbonat. Ce beneficii are și cum să o folosești. Iti doresti sa ai parte de un ten curat, sanatos si stralucitor, insa nu iti doresti sa mergi la salon si sa faci tratamente scumpe. Ei bine, nici nu este nevoie sa faci asta. Pentru ca natura ne-a oferit atat de multe alimente pline de proprietati, incat este pacat sa nu le folosesti acasa si in tratamentele de infrumusetare.

Masca cu malai si bicarbonat este un exemplu de tratament eficient care iti va curata pielea in profunzime.

Mască cu mălai și bicarbonat. Ce beneficii are și cum să o folosești
Mască cu mălai și bicarbonat. Ce beneficii are și cum să o folosești[Sursa foto: PixaBay]

De ce sa folosesti masca cu malai si bicarbonat de sodiu

Malaiul nu este doar un ingredient de baza in bucataria noastra traditionala, din care se prepara faimoasa mamaliga. Malaiul este inclusiv un ingredient cu proprietati excelente pentru piele. Acesta se obtine din macinarea boabelor de porumb si contine toti acei nutrienti benefici care fac din porumb un aliment de baza in lume.

Printre vitaminele si mineralele care se afla in continutul sau putem enumera vitamina A, vitamina B6, calciu, fier, magneziu si potasiu. Este excelent in folosirea sa in mastile faciale. In plus, are un puternic efect exfoliant, prin caracterul sau abraziv. Este cel mai bun scrub natural pe care il poti folosi pentru fata si corp. Granulele fine de malai elimina celulele moarte de piele, indeparteaza excesul de sebum si ajuta la desfundare porilor, diminuand semnele de acnee.
Are aceleasi proprietati si daca este aplicat pe corp, pentru curatarea pielii.

Bicarbonatul de sodiu este un alt ingredient de baza la care poti apela in tratamentele naturiste de infrumusetare. Are si acesta un efect exfoliant si este extrem de eficient in lupta impotriva acneii, multumita proprietatilor sale antibacteriene. In plus, bicarbonatul de sodiu ajuta la combaterea excesului de sebum si dizolva acumularile de celule moarte, sebum si murdarie, care ar putea acoperi tenul precum o pelicula sufocanta.

Cum sa-ti faci masca cu malai si bicarbonat

Exista mai multe modalitati prin care poti face un ritual de ingrijire cu malai si bicarbonat de sodiu. Cel mai indicat este ca aplicarea acestor ingrediente sa faca parte dintr-un proces complet de curatare in profunzime, exfoliere si la final hidratare intensa. Aplicarea malaiului si a bicarbonatului vor intra clar in categoria curatarii profunde din acest proces.

Iti prezentam in continuare o rutina pe care ar trebui sa o adopti saptamanal, odata pe saptamana, eventual in weekend cand ai mai mult timp si te pregatesti pentru saptamana care urmeaza.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este o baie fierbinte, in care tu chiar stai in apa calda cu aproximatie jumatate de ora.

Asigura-te ca ai geamurile inchise, astfel incat sa se faca aburi. Pielea ta se va inmuia in acest fel si porii se vor deschide, astfel orice tratament pe care il vei aplica va intra mult mai profund in piele. In plus, ar trebui sa ai la indemana niste folie alimentara. Spala-te cum ai face-o in mod normal in cada, unde iti folosesti produsele tale obisnuite, sampon, balsam, gel de dus.
Dupa o jumatate de ora, pielea ar trebui sa fie complet inmuiata si curatata de murdaria normala si sebum. Acum este momentul sa te rasfeti cu masca ta faciala.

Mască cu mălai și bicarbonat. Ce beneficii are și cum să o folosești
Mască cu mălai și bicarbonat. Ce beneficii are și cum să o folosești[Sursa foto: PixaBay]

Aplica pe fata urmatorul amestec: o lingura de malai, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 1 ou, 1 lingurita de miere, cateva picaturi de ulei de masline. Ar trebui ca amestecul tuturor sa rezulte intr-o compozitie omogena. Aplica aceasta compozitie direct pe fata, evitand zona ochilor. Freaca intens in obraji si pe frunte compozitia, lasand malaiul abraziv sa indeparteze celulele moarte. Efectueaza acest masaj timp de 5 minute constant. Clateste-ti apoi bine fata si aplica aceeasi compozitie pentru a doua oara. De data aceasta pune o folie alimentara peste fata si lasa sa actioneze timp de 10 minute. Primul pas a fost astfel pentru indepartarea pielii moarte, al doilea pas fiind de a lasa ingredientele active din masca sa actioneze si sa intre in piele. Facand asta in timp ce te afli in cada, sub influenta aburilor, cu siguranta vei intensifica procesul. Dupa ce au trecut cele 10 minute, spala-te si iesi din cada.

Cum sa te hidratezi

Acum este momentul unei hidratari intense a pielii si ingrijirea ochilor. Si stii cum poti face asta? Cea mai ieftina si cea mai buna metoda la care poti apela este sa fi cumparat de la farmacie capsule uleioase de vitamina A si vitamina E si vitamina C. Sunt extrem de ieftine, cu 50 de lei le-ai cumparat pe toate si ai suficiente cat sa iti faci masti faciale cateva luni bune. Inteapa cu un varf de forfecuta capsulele si scoate continutul uleios al acestora, aplicand direct pe ochi, fata si gat. Ce modalitate mai buna de a-ti hidrata tenul poate exista vreodata daca nu aplicarea directa a vitaminelor uleioase pe piele? Mergi apoi la somn si uimeste-te dimineata cand te trezesti, de tenul tau.

Citeste si: Salonul de acasa. Produse pentru îngrijirea tenului pe care orice femeie matura ar trebui să le folosească

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Citeste si: Singurele ingrediente de care tenul tău are cu adevărat nevoie

Citeste si: Alimente pe care le poți transforma în produse de îngrijire a pielii

 

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies