Află din rândurile următoare care este cea mai bună rețetă de mască pentru față cu efect de anti-îmbătrânire și păstrează-ți tenul ferm și strălucitor.
Odată cu înaintarea în vârstă fiecare dintre noi se confruntă cu apariția primelor semne ale îmbătrânirii. În acest caz, este foarte important să prevenim pe cât posibil apariția lor prin intermediul unor tratamente dermato-cosmetice.
Pe piață există o mulțime de produse care promit să ne șteargă câțiva ani buni de pe față. Cu toate acestea, unele dintre ele sunt foarte costisitoare și poate chiar nu au efectul dorit.
În acest caz, în cadrul unei emisiuni, Thea Haimovitz, specialist în dermato-cosmetică, a explicat cum putem să ne facem o mască pentru față în confortul propriei noastre locuințe, care să aibă efecte de curățare, hidratare și să prevină apariția primelor semne ale îmbătrânirii, la un preț foarte accesibil.
Descoperă din rândurile următoare care sunt pașii ce trebuie parcurși.
Asigură-te că fața ta este curată înainte de a aplica masca
Primul pas de care trebuie să ținem cont este felul în care se prezintă tenul nostru. În acest caz, este foarte important de precizat că masca pe care urmează să o realizăm nu este recomandată în cazul persoanelor care suferă de acnee sau cuperoză sau în cazul în care avem un ten sensibil.
„ Mare atenție la curățarea cu cărbune! Nu poți folosi această mască pe un ten care are acnee sau cuperoză sau pe un ten sensibil .”, ne atrage atenția specialistul în domeniu.
De asemenea, pentru a avea parte de efectul dorit trebuie să ne asigurăm că fața noastră este curată și lipsită de impurități. Pentru acest lucru trebuie să folosim un gel de curățare adecvat tipului nostru de ten.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Alegerea ingredientelor pentru mască
Citește și: Descoperă cum să îți îngrijești tenul cu ajutorul unei măști cu argilă făcute în casă
Potrivit specialistului în domeniu, pentru prepararea măștii cu efect de anti-îmbătrânire, avem nevoie de următoarele ingrediente:
- Cărbune activ;
- Gelatină;
- Ceai mușețel/verde/gălbenele.
„ Ce poate să facă acest cărbune este ceva absolut ieșit din comun.
În cazul persoanelor care se confruntă cu acnee sau cuperoză, indicat este să folosească ceai de mușețel sau de gălbenele, acestea având efect calmat. Pentru acest lucru trebuie să pună o cantitate foarte mică de cărbune.
Prepararea măștii
Primul pas în prepararea măștii îl reprezintă modul de preparare al ceaiului. Pentru acest lucru, specialistul în domeniu ne recomandă să folosim multe plante în cazul în care facem un ceai din plante, iar dacă avem pliculețe, cel puțin 3-4 pliculețe de ceai, la o cantitate mică de apă, astfel încât
masca să fie cât mai concentrată.După ce am preparat ceaiul și l-am lăsat să se răcească, luăm patru fâșii de gelatină pe care le punem în ceai. Ulterior, pisăm cărbunele foarte mărunt și îl adăugăm peste gelatină și ceai. Punem masca pe foc și amestecăm până ce obținem consistența potrivită, care să nu fie nici lichidă, nici solidă.
Aplicarea măștii
Citește și: Scapă de cearcăne și pungile de sub ochi cu ajutorul acestor remedii naturale
Cu ajutorul unei pensule, aplicăm cu grijă masca pe toată suprafața feței. Ulterior, putem să folosim un dispozitiv de masaj al feței sau chiar degetele pentru a masa fața în așa fel încât masca să își facă foarte bine efectul. O lăsăm să acționeze cel puțin 30 de minute.
Clătirea și hidratarea
După ce am lăsat masca să acționeze, clătim cu apă călduță. Potrivit specialistului în domeniu, această masă se aplică o singură dată pe săptămână și are efect de curățare, hidratare și prevenire al semnelor de îmbătrânire.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.