Masca de păr cu banană. "Banana e recomandată în orice situație"

Masca de păr cu banană
Masca de păr cu banană. "Banana e recomandată în orice situație"

Află cum poți prepara o mască de păr cu banane chiar la tine în bucătărie și ce spun nutriționiștii despre acest fruct.

Bananele sunt fructele pe care le putem folosi în orice context. Fie că ne este foame și avem nevoie de o gustare rapidă și sățioasă sau ne dorim un tratament pentru păr pe care îl putem prepara chiar la noi în bucătărie, bananele sunt soluția perfectă.

„Coaptă nici prea mult nici prea puțin, cu extremitățile verzi și mijlocul galben. Dar și banană necoaptă (verde) are un rol benefic în caz de diaree- amidonul pe care îl conține are efect prebiotic și restabilește echilibrul intestinal.

Concluzia? Banana e recomandată în orice situație, chiar și în post sau pentru cei care țin dietă- o banană e bună și pentru foame și pentru energie și pentru liniștire", a transmis nutriționistul Mihaela Bilic pe contul său de Instagram.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Masca de față cu miere si ou. Cum se prepară și cui ii este recomandată?

Ce conțin bananele

Lipide totale 0,3 g

Lipide saturate 0,1 g

Lipide polinesaturate 0,1 g

Lipide mononesaturate 0 g

Vitamina A 64 IU

Vitamina C 8,7 mg

Calciu 5 mg

Fier 0,3 mg

Vitamina D 0 IU

Vitamina B6 0,4 mg

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Vitamina B-12 0 µg

Magneziu 27 mg Colesterol 0 mg

Sodiu 1 mg

Potasiu 358 mg

Carbohidrați 23 g

Fibre alimentare 2,6 g

Zahăr 12 g

Proteine 1,1 g

masca de par cu banana si cocos

Citeste si: //DESCOPERĂ\\ totul despre masca de păr pentru MĂTREAȚĂ

Mască de păr cu banane și aloe vera

Aloe Vera este o plantă care prezintă în conținutul său vitaminele A, B, C și E, fiind ideală în cazul în care ne dorim să eliminăm celulele moarte acumulate la nivelul scalpului. De asemenea, stimulează creșterea părului și datorită enzimelor proteolitice, contribuie la repararea celulelor scalpului. În combinație cu banana, Aloe Vera devine mult mai puternică, prevenind căderea părului și fortificând firele deteriorate.

Ingrediente: • 1 – 2 banane coapte (în funcție de lungimea parului) • 1 – 2 rămurele de aloe vera Mod de preparare:

Pasați banana până obțineți o pastă fină și amestecați-o cu pulpa extrasă de pe rămurelele de aloe vera. Amestecați ingredientele și aplicați mix-ul obținut folosind o perie de păr. Folosiți o cască de duș pentru a izola termic masca de păr și lăsați amestecul să acționeze timp de 2 ore.

Spălați ulterior părul cu apă călduță și șamponați.

Citeste si: //DESCOPERĂ\\ Cum poți prepara masca de păr cu amidon de porumb

Masca de păr cu banană

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Mască de păr cu banane și ulei de cocos

Uleiul de cocos prezintă în conținutul său o cantitate semnificativă de vitamina E, fiind ideal pentru hidratarea părului uscat și deteriorat. De asemenea, uleiul de cocos are un conținut ridicat de vitamina K, motiv pentru care hrănește scalpul și hidratează firele de păr.

Expertul în frumusețe Suparna Tirkha a spus în repetate rânduri că „masajul cu ulei de nucă de cocos promovează creșterea sănătoasă a parului si datorita proprietatii sale de a preveni deshidratarea, masarea scalpului si parului cu acesta dă rezultate uimitoare”.

Combinația de banane și nucă de cocos conferă o strălucire de lungă durată și fortifică firul de păr.

Ingrediente:

• 1 – 2 banane coapte

• 2 linguri de ulei de nucă de cocos

• 1 lingura de lapte de nucă de cocos

Mod de preparare:

Banana trebuie pasată până se obține o pastă fină. Uleiul de cocos se va adăuga la final, alături de o lingură cu lapte de cocos. Amestecați până obțineți o pastă omogenă.

Masca trebuie aplicată de la rădăcină către vârfuri. Folosiți o cască de duș și lăsați mix-ul să acționeze timp de 30 de minute. Spălați părul cu apă călduță și șamponați.

Citeste si: //DESCOPERĂ\\ Masca de păr cu avocado. Cum o prepari acasă

Ce conține o banană

„O banană de 120g are 25g glucide, dar cu cât e mai necoaptă, cu atât conține mai mult amidon, nu zahăr. Și mai important este conținutul mare de potasiu (310mg/100g), magneziu și fier, esențiale pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular, muscular, digestiv și urinar.

Banana este fructul care conține triptofan natural, cu efect de liniștire și stare de bine la nivel central. Asocierea cu vitamina B ajută la creșterea sintezei de serotonină, dar și la conversia glucidelor în glucoză, cu stabilizarea nivelului glicemiei în sânge.

Tot banana este fructul cel mai ușor de digerat, nu dă alergii, prin urmare e opțiunea ideală în diversificarea alimentației la sugari, gustarea perfectă pentru copii și alimentul de bază pentru sportivi”, explică nutriționistul Mihaela Bilic.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cea mai ieftină mască pentru păr din ulei de cocos!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

DESCOPERĂ: Masca de față cu bicarbonat. Cum se prepară și cui ii este recomandată

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies