Masca de păr pentru mătreață. Cum te ajută să ai un scap sănătos

Masca de păr pentru mătreață. Cum te ajută să ai un scap sănătos
Masca de păr pentru mătreață. Cum te ajută să ai un scap sănătos

Iată cum puteți scăpa de mătreață cu ajutorul unor măști preparate în bucătăria dumneavoastră.

Factorul care provoacă mătreaţa este încă necunoscut. Un lucru este cert însă. Specialiștii au afirmat, în repetate rânduri, că apariția acestei probleme nu este o consecință a igienei precare.

Dacă ați achiziționat produse costisitoare anti- mătreață, creme sau tot felul de tratamente din comerț și nimic nu v-a ajutat, vă propunem o serie de măști extrem de eficiente, pe care le puteți prepara în bucătăria proprie, cu ingrediente pe care le găsiți la orice supermarket.

Înainte de a vă prezenta măștile-minune, care vă pot ajuta în lupta cu mătreața, vă propunem să identificăm posibilii factori care pot genera această problemă la nivelul scalpului.

Factori care pot genera mătreața

Pielea uscată

Persoanele cu piele uscată se confruntă adesea cu această problemă. Mâncărimile și exfolierea pielii pot fi generate de trecerea de la rece la cald, fiind tot mai multe persoane care se luptă cu mătreața în sezonul rece.

Nu şamponezi suficient părul

Unele voci afirmă că, în cazul în care nu șamponați părul suficient, pot apărea acumulări de celule moarte la nivelul scalpului, fapt care provoacă mătreața. Cu toate acestea, mulți experți au ținut să combată această teorie.

Alimentele consumate

Experții susțin că alimentația este un factor important în lupta cu mătreața.

Astfel că, persoanele care au deficit de zinc și vitamina B riscă să se confrunte cu această problemă.

Stresul

Unii experți au afirmat  că există o strânsă legătură între stres și anumite probleme ale pielii, mătreața numărându-se printre acestea.

Citeste si: Cum sa scapi de matreata cu solutii naturale

Mască de păr pentru mătreață

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Măști de păr pentru mătreață

Masca pe bază de iaurt și piper negru

Iaurtul poate diminua procesul de exfoliere de la nivelul scalpului, iar piperul are rolul de a stimula microcirculația.

Amestecați două linguri de piper negru pudră cu iaurt, într-o cană, până obțineți un amestec omogen. Aplicați mixul obținut pe scalp și lăsați-l să acționeze timp de o oră, apoi spălați și clătiți părul.

Tratament pentru matreata acasa
Piper[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum faci cea mai eficientă mască de păr cu ulei de ricin

Masca pe bază de ou

Bateți două ouă până obțineți o spumă și folosiți o perie pentru vopsea pentru a aplica masca la rădăcina părului.

Lăsați amestecul să acționeze asupra scalpului aproximativ o oră, apoi clătiți și șamponați părul.

Masca pe bază de suc de lămâie și ulei de cocos

Combinați o linguriță de suc de lămâie cu cinci lingurițe de ulei de cocos și aplicați mixul obținut pe scalp. Substanțele din conținutul lămâilor vă vor ajuta să scăpați de fulgii de mătreață, iau uleiul are efect hidratant.

Timpul de acțiune al acestei măști este de jumătate de oră.

Citeste si: Cum poți preveni și combate căderea părului și aspectul de păr rar?

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Tratamente antimatreata facute in casa
Cocos[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Mască de păr cu ricin. 5 secrete pentru un păr sănătos și puternic

Masca pe bază de fulgi de ovăz

Masca pe bază de fulgi de ovăz este ideală în cazul persoanelor care au scalpul gras și iritat. Ingrediente le din compoziția acestei măști elimină excesul de ulei.

Pieptănați bine părul înainte de a aplica masca.

Amestecați făina de ovăz cu ulei de migdale și lapte până obțineți o pastă omogenă. Aplicați amestecul pe părul uscat și lăsați-l să-și facă efectul timp de 15 minute, apoi clătiți cu apă caldă.

Masca de par impotriva cojilor
Ovaz[Sursa foto: PixaBay]

Masca pe bază de suc de mere

Dizolvați două linguri de suc de mere în apă si aplicați compoziția pe scalp. Enzimele din conținutul sucului de mere vă vor ajuta să eliminați celulele moarte de la nivelul scalpului. Masca trebuie lăsată să acționeze timp de 15 minute.

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

3 Măști de par cu ou. Beneficii: protejează culoarea părului, luptă împotriva căderii părului și stimulează chiar și creșterea lui

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies