Masca pentru păr gras făcută în casă. Cele 2 ingrediente care redau frumusețea părului

masca pentru par acasa
Masca pentru păr gras făcută în casă

Sunt nenumărate persoane care se confruntă cu problema părului gras. Însă știați cum puteți scăpa de aceasta, cu o mască de păr preparată în casă?

Aflați din rândurile următoare, care este masca pentru păr gras pe care o puteți prepara chiar în casă, care vă va scăpa de această problemă. În plus, descoperiți și cum se poate prepara și cât timp îl puteți folosi, dar și cum se aplică aceasta corect. 

 

Masca pentru păr gras făcută în casă folosind 2 ingrediente 

Una dintre nenumăratele măști pe care le puteți utiliza pentru păr gras, este și cea care folosește doar 2 ingrediente.

Mai exact, este vorba despre albușul de ou și lămâia. Această mască este foarte ușor de făcut în casă, în special datorită faptului că aceste 2 ingrediente le aveți cu siguranță în gospodărie. 

Cu toate acestea, ar trebui să acordați atenție în special atunci când vine vorba despre curățarea corectă a părului gras cu această mască, dat fiind faptul că nu trebuie să utilizați apă caldă sau fierbinte ce în momentul în care îndepărtați masca, ci mai degrabă apă rece sau călduță, pentru că nu ne dorim ca albușul de ou să ne rămână prin păr. 

Albușul de ou este cel care deține nenumărate beneficii în general, dar se pare că și pentru părul gras sau chiar și pentru cel care se confruntă cu mătreața. Printre aceste beneficii, se numără și faptul că, poate controla secrețiile de sebum, totodată curăță și foliculii, cu alte cuvinte înlătură excesul de sebum din firele de păr, dat fiind faptul că albușul de ou conține o enzimă activă care ajută la îndepărtarea bacteriilor și a altor microbi, astfel încât reduce totodată și mătreața si te ferește de diverse infecții. 

Atunci când vine vorba despre lămâie, sau mai bine zis despre zeama acesteia, fie că veți alege să stoarceți o lămâie sau 2, în funcție de cantitatea măștii pe care doriți să o aplicați pe păr, aceasta își va păstra nenumăratele beneficii pe care le va oferi părului, în special dacă este gras dar și cu mătreață, dat fiind faptul că zeama de lămâie reduce producția de sebum din glandele scalpului, dar totodată are și proprietăți antiseptice care vor ajuta la înlăturarea bacteriilor care cauzează mătreață, dar și coșuri. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

masca de par pentru matreata
Masca pentru păr gras făcută în casă[Sursa foto: freepik]

 

 

Cum se prepară masca și cât timp o poți folosi 

Atunci când vine vorba despre modul în care se prepară această mască, se pare că tot ce trebuie să faceți este să bateți spumă 2 albușuri de ou, pe care ulterior le veți amesteca bine de tot cu zeama de la 1/2 de lămâie, iar ulterior o puteți aplica pe păr. 

De menționat este faptul că această mască se poate folosi o singură dată, imediat după preparare, iar de fiecare dată când ne dorim să o refolosim, vom prepara alta. 

masca de par pentru par gras
Masca pentru păr gras făcută în casă[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Cum scapi de porii dilatați în 3 pași simpli

 

Cum se aplică corect 

În ceea ce privește aplicarea corectă a acestei măști pentru părul gras, se pare că tot ce trebuie să facem, odată ce am preparat-o, este să o aplicăm de la rădăcina firelor de păr, acolo unde vom masa foarte bine pentru a intra în păr, dar și în scalp.

Atenție însă! Părul trebuie să fie umezit înainte de a aplica această mască. Ulterior, părul se va înfășura într-o folie alimentară, iar ulterior cu un prosop, iar timp de 15 minute vom sta exact așa. Pentru a îndepărta masca, trebuie să clătim părul, exact așa cum am menționat și mai devreme, fie cu apă călduță, fie rece, iar ulterior să ne spălăm cu un șampon pentru păr gras, sau cu cel obișnuit. 

masca pentru par gras facuta in casa
Masca pentru păr gras făcută în casă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Machiaj pentru rochie verde. Cum să puneți în evidență frumusețea unei rochii verzi cu un machiaj care să completeze aspectul cu rafinament!



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cum obții o culoare deschisă la păr fără a-l deteriora

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies