Maslinele contin vitamina E si o serie de minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru si seleniu. In plus, contin proteine, vitaminele C si K si alte elemente nutritive care se pastreaza chiar si atunci cand sunt transformate in ulei.
Potrivit nutritionistilor, o dieta bogata in masline previne carenta de calciu. De asemenea, persoanelor care consuma multa carne, li se recomanda sa include maslinele in meniul zilnic pentru a atenua efectele excesului de proteine animale.
Totodata, maslinele au un continut ridicat de acid linoleic, un ingredient benefic mamelor care alapteaza, medicii recomanda proaspetelor mamici sa includa maslinele in dieta lor.
Mai mult, maslinele contin grasimi mononesaturate, deci sanatoase, care ridic riscul de ateroscleroza si cresc nivelul colesterolului „bun”.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Prin continutul bogat de grasimi bune si vitamina E, aceste alimente dispun de proprietati antiinflamatoare, care ajuta in cazul artritei reumatoide sau al astmului. Vitamina E este un excelent antioxidant care incetineste procesul de imbatranire si ajuta la eliminarea apei din organism.
Consumate in salate, masline sunt un energizant excelent.
##VIDEO1665##