Mai intai cateva sfaturi generale: masca cu argila trebuie intinsa in strat subtire si uniform pe fata, evitand conturul ochilor.
Masca se lasa sa actioneze zece minute apoi se clateste obrazul cu multa apa. Daca apar zone inrosite, se micsoreaza timpul de aplicare a mastii.
– Pentru un ten gras si pori dilatati se recomanda o masca din argila verde (doua linguri) omogenizata cu o lingura de ulei de masline si una de apa. Pasta obtinuta se intinde pe zonele grase ale obrazului.
– O masca revitalizanta, pentru ten uscat se realizeaza din doua linguri de argila alba, o jumatate de banana si putina apa.
– Tenul mixt, cu puncte negre beneficiaza de o masca realizata prin omogenizarea unei rosii bine coapte cu o lingura de iaurt, doua linguri de argila verde si o lingurita de ulei de migdale.
– Fiind antiseptica si cicatrizanta argila grabeste vindecarea cosurilor in cazul acneei. Se prepara o masca din o lingura de argila (verde pentru ten gras sau alba pentru ten sensibil), o lingura de apa si doua picaturi de ulei esential de arbore de ceai. Masca este eficienta si in caz de cuperoza sau riduri.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro