Mierea, cunoscută ca fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente din câte există, nu este folosită doar în alimentație, ci și în tratamentele pentru față și păr! Am făcut o listă cu cele mai eficiente măști cu miere pentru rutina ta de înfrumusețare.
Mierea de albine a fost întotdeauna folosită în fabricarea diferitelor produse cosmetice, având în vedere conținutul bogat de antioxidanți care hrănesc pielea și îi oferă acesteia aspectul neted, sănătos și extrem de luminos. Mai mult decât atât, mierea ameliorează simptomele acneei și previne apariția punctelor negre, în special a celor de la nivelul nasului.
Cel mai bun tip de miere folosit de doamne și domnișoare în tratamentele pentru ten este cea de salcâm, dat fiind faptul că este bogată în vitamina B.
Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta de slăbit 5 kg într-o săptămână. Cum să topeşti kilogramele nedorite în 7 zile
Măști cu miere pentru față
Mască cu miere pentru acnee
Pentru această mască vei avea nevoie de o lingură de miere și 2-3 pastile de aspirină.
Pune pastilele de aspirină într-o cană cu apă pană când se dizolvă, iar mai apoi amestecă-le cu mierea. Aplică masca pe față și las-o sa acționeze 15 minute. Ulterior, clătește fața cu apă caldă.
Acidul salicilic din aspirină ajută la exfolierea pielii, iar mierea are proprietăți antibacteriene și de calmare a pielii.Mască cu miere și bicarbonat
Ai nevoie de 1 sau 2 linguri de bicarbonat de sodiu și o lingură de miere.
Pune într-un vas mic bicarbonatul de sodiu și mierea și amestecă până când obții o consistență asemănătoare pastei. Aplică pe față și masează ușor folosind mișcări circulare.
Lasă sa acționeze pe piele 5-15 minute. Ar trebui să simți o furnicătură, semn că a început să își facă efectul. Îndepărtează masca cu un prosop îmbibat în apă caldă, folosind mișcări circulare până când pielea este complet curată. Nu uita să aplici crema SPF după!Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mască cu miere și cafea
Ai nevoie de o linguriță de zaț de cafea și o linguriță de miere. Amestecă toate ingredientele într-un bol și aplică pasta obșinută pe față în timp ce masezi pielea prin mișcări circulare ușoare. Lasă sa acționeze pe piele timp de 10 minute, iar apoi clatește cu apă caldă și aplică o cremă hidratantă.
Citeste si: CITEȘTE: 4 tratamente naturale pentru unghii rezistente, pe care le poți face acasă
Mască cu miere și lămâie
Stoarce sucul de la jumătate de lămâie și amestecă-l cu o lingură de miere. Aplică pe față și pe gât, însă ai grijă să eviți zona din apropierea ochilor. După aproximativ 20 de minute, spală cu apă caldă, apoi cu apă rece. Tamponează fața cu un prosop moale.
Mască cu miere și ulei de măsline
Ingrediente: ulei de măsline și miere
Amestecă mierea și uleiul de măsline într-un bol. Spală-te bine pe faţă, iar mai apoi aplică compoziţia şi lăsă 20 de minute să acţioneze. Rezultatul acestei măşti de faţă cu ulei de măsline şi miere este cu atât mai vizibil cu cât o vei aplica măcar de două ori pe săptămână. Astfel, porii vor fi reduşi şi ridurile diminuate.
Mască cu miere și scorțișoară
Vei avea nevoie de o lingură de miere și jumătatea de linguriță de scorțișoară pudră. Amestecă foarte bine ingredientele, până se omogenizează, iar mai apoi aplică masca. Lasă compoziția să acționeze timp de aproximativ 20 de minute, iar după clătește cu apă caldă.
Citeste si: CITEȘTE: Cele mai bune măști de față pentru fiecare tip de ten
Măști cu miere pentru păr
Cura pentru păr cu miere
Mierea este cunoscută pentru proprietățile terapeutice, drept pentru care timp de secole a fost folosită ca balsam pentru păr. După tratamentul cu miere făcut în mod frecvent vei observa că scalpul este mult mai hidratat ca înainte, nu îți mai cade atât de mult părul și îl face să fie mai moale la atingere.
Mască de păr cu ou și miere
Pentru această mască vei avea nevoie de 2 ouă și 3 linguri de miere. După ce ai bătut bine ouăle și ai adăugat mierea, poți aplica compoziția începând cu baza firului de păr. Este important să masezi cu atenție scalpul, aplicând mișcări circulare acolo unde sunt foliculii. După aproximativ 30 de minute poți spăla cu apă rece sau călduță, iar la final cu șamponul obișnuit.
Mască de păr cu miere și lapte
Ai nevoie de o cană de lapte și două linguri de miere. Pune într-un vas mierea și laptele, amestecă cu o lingură, iar mai apoi aplică pe părul umed. Lasă să acționeze aproximativ 15 minute, după care clătește cu apă caldă. Vei observa rezultatele după mai multe aplicări.
Mască de păr cu miere, ou și lămâie
Pentru compoziția acestei măști ai nevoie de un ou, zeama de la jumătate de lămâie și 3 linguri de miere. Mai întâi de toate, bate oul la fel ca la omletă, iar mai apoi adugă zeama de lămâie și mierea. Amestecă până se face o pasă, iar mai apoi apică pe părul umed. Lasă să acționeze 30 de minute și clătește cu apă caldă din abundență.