Matcha Lava Cake. Cum să pregătești desertul japonez de top în confortul casei tale

retete emisiunea well done de pe Kanal d
Matcha Lava Cake

Matcha Lava Cake este o adevărată delicatese, care se poate prepara într-un timp foarte scurt. V-ați gândit să căutați rețeta simplă preparată chiar de Ana Urucu?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  Matcha Lava Cake, realizată de  Ana Urucu,  prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive, de la Kanal D . În plus, descoperiți și care este secretul pentru Matcha Lava Cake, preparată exact așa cum vă place.

 

Matcha Lava Cake  este un desert care se poate prepara într-un timp chiar foarte scurt, dacă veți ține cont de doar câțiva pași simpli.

Acest preparat are un gust cu adevărat delicios și este unul dintre cele mai căutate deserturi dintre toate. În plus, nu veți avea nevoie nici de prea multe ingrediente pentru a prepara această rețetă, chiar la voi acasă. Prin urmare, haideți să trecem la treabă și să pregătim împreună cea mai gustoasă Matcha Lava Cake!

matcha lava cake rapida
Matcha Lava Cake[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Negresa de post. Cum iese delicioasă, chiar și fără lapte sau unt

 

Rețetă de Matcha Lava Cake

Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii  Well Done  a canalului  theExclusive ( Kanal D ), a realizat cea mai simplă rețetă de Matcha Lava Cake, absolut delicioasă.

Ingrediente – Matcha Lava Cake

Veți avea nevoie de următoarele  ingrediente: 160 g de ciocolată albă, 70 g de pudră Matcha, 30 g de făină, 75 g de unt, 4 ouă și 70 g de zahăr pudră.

Mod de preparare - Matcha Lava Cake

„Am aici un bol și o să pun toate părțile solide, adică făina și zahărul pudr ă. Am aici zahărul pudr ă și 30 de grame de făină, le pun pe toate în bol. Apoi vom pune cam 70 de grame de pudr ă Matcha. Pudra Matcha este pulberea de ceai verde, este foarte sănătoasă, antioxidant.

Cu cât doriți să iasă mai închis la culoare Lava Cake-ul, puneți mai multă pudr ă. Eu n-o să pun extrem de multă ca să nu iasă un verde foarte, foarte închis.”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Până în acest moment rețeta de  Matcha Lava Cake  pare să fie mai mult decât ușoară, atunci când vine vorba despre preparare, mai ales ținând cont că în prima etapă trebuie să adăugăm doar ingredientele solide.

Nu uitați faptul că dacă vă doriți ca Lava Cake-ul să aibă o nuanță mai închisă, ar trebui să adăugați o cantitate mai mare de pudră Matcha, însă dacă nu, puteți adăuga atât cât doriți. Dar haideți să trecem și la pasul următor.

reteta de matcha lava cake
Matcha Lava Cake[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de piept de rață cu piure de morcovi

„Amestecăm cu ajutorul unui tel, încorporăm toate ingredientele.

Tot aici o să pun și un praf de sare. Mai amestecăm încă o dată și lăsăm deoparte. Acum avem nevoie de două gălbenușuri și două ouă întregi. O să le punem peste toate ingredientele solide. Tot cu ajutorul unui tel o să încorporăm și ouăle, cu grijă. Până devine o pastă foarte lucioasă și omogenă.”

Datorită faptului că, așa cum a menționat și prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu, am apelat la prepararea acestei rețete delicioase de  Matcha Lava Cake, în special la amestecare, prin intermediul unui tel, acesta va încorpora mult mai bine toate

ingredientele adăugate până în acest moment.

Am încorporat bine toate ingredientele. Am aici ciocolata albă și untul, pe care le-am topit și le adăugăm peste celelalte ingrediente și le amestecăm. Avem o textur ă foarte lucioasă și cremoas ă de compoziție, cam așa trebuie să arate.”

Se recomandă ca pentru  Matcha Lava Cake  să se folosească ciocolata albă și untul, topite, la final, pentru a se crea efectul de “Lava Cake”. Acesta fiind unul dintre cele mai alese deserturi dintre toate, iar în momentul în care se poate prepara și acasă, Matcha Lava Cake devine un desert cu adevărat dorit.

cea mai buna matcha lava cake
Matcha Lava Cake[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citeste si: Cine a inventat burgerul. „Poveștile minunate sunt ca cei mai buni burgeri: mari, suculenți și dezordinați”

Compoziția de  Matcha Lava Cake este gata. O să iau formele în care o voi transfera la cuptor. Am aici patru forme de ceramică pe care le voi unge cu ulei și le voi tapeta cu făină. Am aici puțin ulei, o pensul ă. Bineînțeles că puteți unge și cu unt, ideea este să nu se lipească. Acum tapet ă m formele cu făină. Luăm cu o linguriță, pentru că nu vrem să punem în exces.

Acum cu ajutorul unui polonic o să transfer compoziția de Matcha Lava Cake în forme. Nici măcar un polonic întreg. Este aceeași rețet ă practică ca un Lava Cake de ciocolată, doar că am înlocuit ciocolata neagră amăruie cu ciocolata albă și pudr a de Matcha care, bineînțeles, i-a dat culoarea specifică de verde închis.”

Această rețetă de  Matcha Lava Cake este asemănătoare cu cea simplă de Lava Cake, însă singurele ingrediente diferite sunt ciocolata albă, care a înlocuit ciocolata neagră amăruie, iar în plus se adaugă și pudra de Matcha. Prin urmare, pentru a prepara un desert atât de delicios, nu veți avea nevoie de foarte multe ingrediente, iar rezultatul va fi unul cu adevărat deosebit.

Acum vom da  Matcha Lava Cake la cuptor, pentru 7 minute, la 200 de grade. Am scos Lava Cake din cuptor, o să o decor ă m cu zahăr pudr ă, iar acum cu ajutorul unui cuțit o să tăiem o secțiune și o să lăsăm să curgă. Sper că v-a plăcut rețeta de Matcha Lava Cake și o veți încerca acas ă !”

Matcha Lava Cake  este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

Citeste si: Ce înseamnă legume blanșate. Care este secretul bucătarilor pentru acest preparat



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Negresa de post. Cum iese delicioasă, chiar și fără lapte sau unt

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies