Materiale de calitate - iată cum aparatele de sitare joacă un rol vital în domeniul construcțiilor

Materiale de calitate - iată cum aparatele de sitare joacă un rol vital în domeniul construcțiilor
Materiale de calitate - iată cum aparatele de sitare joacă un rol vital în domeniul construcțiilor

Există mai multe tipuri de aparate de sitare disponibile pe piață: descoperă aici mai multe informații despre acest dispozitiv indispensabil în domeniul construcțiilor!

Industria materialelor pentru construcții a evoluat odată cu tehnologia. Mulțumită unor simple dispozitive numite aparate de sitare, este acum posibil să obținem materiale granulare de calitate, precum nisipul, pietrișul sau piatra concasată. Astfel, drumul materiei prime din carieră până în betonieră include și sitarea, pentru ca fiecare construcție să fie mai temeinică și mai rezistentă. Totuși, cum funcționează un aparat de sitare? Ce tipuri există?

Pășește cu încredere - de la materie primă la drumuri. Cum funcționează aparatele de sitare, pe înțelesul tuturor!

Fiecare gospodar sau gospodină cunoaște, cu siguranță, sitarea, mulțumită bucătăritului sau prăjituritului casnic. Așa cum fiecare aluat necesită o făină anume, care necesită a fi sitată, așa și asfaltul sau betonul au nevoie de sitare înainte de amestecare. Un aparat de sitare pentru  face tocmai acest lucru.

Înainte de construcția propriu-zisă a unei clădiri sau al unui drum, este necesară aparatura de laborator calitativa si performanta, pentru a analiza calitatea și de a testa agregatele care urmează să devină, mai apoi, materialul de construcții. Totuși, aparatele de sitare sunt dispozitive versatile, al căror uz joacă mai multe roluri.

Agregate, controlul calității și alte aplicații - unde te vei întâlni cu aparatele de sitare?

 

Aparatele de sitare pot fi, precum am menționat la începutul acestui articol, de mai multe feluri:

  • Electromagnetice
  • Cu jet de aer
  • Cu sitare umedă sau uscată

Indiferent de tipul lor, atunci când vine vorba de sitarea agregatelor, toate acestea sunt opțiuni valide și corecte. Sunt utilizate în laborator pentru a obține agregate fine: nisip, pietriș concasat fin sau chiar material reciclat (știați că au fost efectuate studii despre reciclarea materialelor de construcții? Iată că și această nișă caută să devină mai eco-friendly!)

Pe lângă sitarea agregatelor, vei întâlni aparatele de sitare și în controlul calității. Deseori, în zone cu accidente frecvente, se efectuează diverse teste pe asfalt. În acest caz, se recoltează o mostră, care poate fi mai apoi analizată în detaliu, inclusiv privind agregatelor folosite în amestecul respectiv, pentru a determina factori precum aderența, elasticitatea sau de verificare a standardelor. Tot în această zonă, aparatele de sitare pot fi folosite și pe șantiere: cu ajutorul lor, constructorii pot verifica rapid gradarea agregatelor înainte de utilizare.

Există și aplicații de nișă, cum ar fi în cazul sortării nisipului, separarea impurităților sau recuperarea agregatelor, în cazul reciclării - așa cum am menționat mai sus.

Cât despre sitarea umedă sau uscată, ambele sunt folosite în construcții, însă depinde de tipul de agregat: cu cât este mai fin, cu atât este mai indicată sitarea umedă. Sitarea cu jet de aer se folosește deseori în laborator datorită preciziei sale, însă aparatele cu acest tip de sitare pot procesa cantități mai mici, fiind vorba de un proces mai delicat de separare a agregatelor.

Acum că ai aflat câteva detalii de bază, comandă acum aparate de sitare pentru laboratorul tău: obține rezultate precise și concrete!



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies