Delicii culinare românești! Medalioane de vită suculente, acompaniate de salsa de roșii și mămăligă cremoasă

Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă

Medalioanele de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de  medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă  

Rețeta delicioasă de medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de  Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă    este de 30 de minute

Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă [Sursa foto: freepik]

Timp de preparare – o ora

Timp total – o ora si 30 de minute

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Rețeta de  Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă    este pentru 4 persoane

Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă [Sursa foto: freepik]

Citește și: Clătite cu ciocolată, fulgi de migdale și alune de pădure deasupra. Gustă-le și tu înainte de a se mânca toate!

Ingrediente –  Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă  

  • 4 medalioane de vită de aproximativ 150 g fiecare
  • Sare și piper proaspăt măcinat
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 roșii mari, tăiate cubulețe
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 cană de apă
  • 1 cană de lapte
  • 1 cană de mămăligă
  • 2 linguri de unt

Înainte de a începe prepararea acestora, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare -  Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă  

  1. Presărați sare și piper pe ambele părți ale medalioanelor de vită. Frecați usturoiul zdrobit pe carne și lăsați-o să se odihnească timp de aproximativ 10 minute.
  2. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare, apoi prăjiți medalioanele de vită până când sunt aurii și crocante. Scoateți-le din tigaie și puneți-le deoparte pe o farfurie.
  3. În aceeași tigaie, adăugați roșiile, ceapa, oțetul balsamic, zahărul, busuiocul și o cană de apă. Lăsați amestecul să fiarbă timp de 10-15 minute, până când roșiile sunt moi și amestecul are o consistență de sos. Salsa de roșii este gata.
  4. Într-o altă tigaie, adăugați laptele, o cană de apă și o jumătate de linguriță de sare și lăsați amestecul să fiarbă. Adăugați mămăliga și amestecați până se îngroașă și capătă o textură cremoasă. Adăugați untul și amestecați bine.
  5. Împărțiți mămăliga cremă în patru farfurii, adăugați medalioanele de vită prăjite și salsa de roșii deasupra. Serviți imediat.

Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă [Sursa foto: freepik]

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Sfaturi pentru rețeta de Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă  

  • Asigurați-vă că medalioanele de vită sunt aduse la temperatura camerei înainte de prăjire, astfel încât să se gătească uniform. De asemenea, este important să nu supra-gătiți carnea pentru a o menține fragedă și suculentă.
  • Pentru a obține o textură mai fină pentru salsa de roșii, puteți trece amestecul printr-un blender sau printr-un mixer. Încercați să gătiți mămăliga cremă pe foc mic și să amestecați constant pentru a preveni arderea sau lipirea de fundul tigăii.
  • Asigurați-vă că salsa de roșii este pregătită din roșii proaspete și coapte bine și că mămăliga cremoasă este făcută cu făină de porumb.
  • Puneți la încălzit tigaia: Încălziți tigaia bine înainte de a adăuga medalioanele de vită. Tigaia trebuie să fie destul de fierbinte pentru a obține o crustă frumoasă și o carne fragedă și suculentă în interior.

Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă [Sursa foto: freepik]

  • Salsa de roșii: Salsa de roșii trebuie să fie pregătită în prealabil. În timp ce medalioanele de vită se gătesc, puneți salsa de roșii pe foc mic, astfel încât să fie gata în același timp cu carne.
  • Mămăliga cremă: Pregătiți mămăliga cremoasă conform propriilor cunoștințe, dar adăugați și o lingură de unt și puțin lapte pentru a o face mai cremoasă și mai gustoasă.
  • Adăugați câteva frunze de busuioc proaspăt pentru un plus de arome și culoare.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Medalioane de vită cu salsa de roșii și mămăligă cremoasă [Sursa foto: freepik]

Citește și: Ruladă cu frișcă și căpșune. Mai mult decât delicioasă!



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Vafe belgiene cu miere, rodie, zmeură și felii de banane deasupra. Asigură-le celor mici un desert de neuitat!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor