Persoanele sanatoase pot consuma frecvent gogosari si castraveti in otet, mai ales daca sunt preparate cu mai putina sare.
In ciuda efectelor benefice, ele sunt interzise celor cu afectiuni renale severe sau celor cu gipertensiune.
Cei mai buni gogosari in otet, fara fierbere si fara conservant! Iata secretul
Castravetii murati au putine calorii, au o incarcatura glicemica mica si contin caroten, acid folic si calciu. Persoanele care sufera de hipertensiune arteriala trebuie sa-i consume in cantitati mici si sa-i spele de sare inainte de masa.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cei mai buni gogosari in otet, fara fierbere si fara conservant! Iata secretul
Castravetii in saramura se pastreaza intr-un loc intunecos si uscat, la temparaturi de 10-15 grade pentru a se declansa procesul natural de fermentatie acido-lactic. Castravetii murati poti fi consumati ca atare, intre mese, sau sa garnitura la mancarurile din carne ori legume, precum fasole, mazare, naut, linte, soia.
Cum sa murezi castravetii in DOAR 24 de ore! Ingredientul care ti-i face crocanti costa doar 2 lei!
Muraturile asortate din conopida, varza alba si rosie, gogonele, castraveti, ardei iuti, morcovi si usturoi se recomanda persoanelor sanatoase, alaturi de diverse feluri de mancare din carne, deoarece usureaza digestia.