Medicii britanici avertizeaza: "Nu mai dati Paracetamol copiilor!"

Medicii britanici avertizeaza:
Medicii britanici avertizeaza: "Nu mai dati Paracetamol copiilor!"

Ca e raceala, tuse sau migrene, pentru romani Paracetamolul este bun la orice! Medicii britanici nu recomanda folosirea acestui medicament insa, mai ales in cazul copiilor.

Oliver Bevington, medic pediatru la spitalul din Southampton, Anglia, a declarat pentru publicatia Daily Mirror ca nu e dovedit faptul ca Paracetamolul ar avea efect in cazul racelilor sau a tusei. Mai mult, acesta poate fi foarte toxic daca este administrat in doze mari. 

Parintii trebuie sa fie insa foarte atenti, pentru ca si multe siropuri de raceala sau tuse pot contine substanta activa de paracetamol, astfel ca etichetele produselor pe care le cumparati de la farmacie pentru copiii vostri ar trebui citite cu atentie!

"Majoritatea racelilor la copii sunt cauzate de infectii virale si se vor ameliora fara antibiotice, dar cu odihna si multe fluide", a declarat medicul, conform stirilekanald.ro.

Exista insa si alternative pentru siropurile incarcate de paracetamol si diverse anti-histaminice.

"Sfatul meu pentru parinti este sa apeleze cu incredere la traditionala miere cu lamaie si sa aiba grija ca odihna si fluidele sa nu le lipseasca copiilor lor.

Se poate administra paracetamol sau ibuprofen, dar in doze foarte mici. Daca situatia nu se amelioreaza, trebuie consultat medicul de familie sau un farmacist!", a mai adaugat medicul.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Trei lucruri pe care sa nu i le zici medicului tau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies