Medicii francezi au găsit încă un simptom care ar putea fi asociat cu COVID-19

covid-19, simptom covid-19, medici, medicii francezi, simptomele covid-19
covid-19, simptom covid-19, medici, medicii francezi, simptomele covid-19

Pe lângă simptomele COVID-19 deja cunoscute, medicii francezi avertizează asupra unui alt simptom asociat cu COVID-19.

Se știe deja că printre simptomele cunoscute ale COVID-19 se numără febră, tuse, dificultate respiratorie, însă medicii francezi specializați în ORL au găsit un nou simptom care poate fi asociat cu această infecție virală. Este vorba despre pierderea mirosului.

Citeste si: Programul marilor magazine, pe timpul stării de urgență. Iată cum vor funcționa AUCHAN, KAUFLAND, MEGA IMAGE, CARREFOUR, LIDL, PENNY sau PROFI

Medicii francezi avertizează că pierderea mirosului, poate indica prezența infecției cu COVID-19

Specialiștii O.R.L-iști din Franța, au observat în această perioadă, „o recrudescență a cazurilor de anosmie” (n.r.- revenirea acută a cazurilor de persoane care nu simt mirosurile), a declarat Vineri, șeful DSP Jerome Salomon, în timpul informării zilnice cu privire la desfășurarea pandemiei pe teritoriul francez.

covid-19, simptom covid-19, medici, medicii francezi, simptomele covid-19
covid-19, simptom covid-19, medici, medicii francezi, simptomele covid-19

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Astfel, acest lucru implică dispariția bruscă a mirosului, fără alte simptome, precum nasul înfundat, însoțită uneori și de ageuzie (dispariția gustului). Această lipsă a mirosului, indicată de mai multe persoane infectate cu coronavirusul COVID-19, poate apărea împreună cu alte simptome asociate cu virusul, sau indepedent de acestea.

Citeste si: Cum îţi dai seama că ai fost infectat cu Covid-19? Un medic a dezvăluit ce simptome a avut în fiecare zi după diagnosticare

Dacă apare această anosmie, „trebuie să sunaţi la medicul de familie şi să evitaţi automedicaţia fără avizul specialistului”, a subliniat Jerome Salomon, potrivit Agerpres. Cu toate acestea, incidența simptomului enunțat anterior este destul de rară, fiind observat, de obicei, la pacienții tineri, care dezvoltă forme „mai puțin severe ale bolii”, a explicat Jerome Salomon, directorul DSP.

Mai mult decât atât, Jean-Michel Klein, președintele Consiliului Național Profesional al Medicilor ORL, a emis vineri o alertă cu privire la acest simptom, precizând că „există o legătură evidentă” între prezența virusului COVID-19 și instaurarea anosmiei.

„Nu toate cazurile pozitive cu COVID-19 prezintă anosmie, dar toate cazurile de anosmie izolată, fără cauză locală, fără inflamație, au fost pozitive pentru COVID-19,” a explicat Jean-Michel Klein.

„Persoanele care resimt anosmie, trebuie să se autoizoleze ca măsură de precauție și să poarte mască, chiar și în cadru familial,” a continuat președintele Consiliului Medicilor ORL. De altfel, conform studiilor prezente, pacienții care prezintă acest simptom au vârste cuprinse între 23 și 45 de ani.

Citeste si: Ce face Raed Arafat pentru a se proteja de coronavirus: „Virusul nu se ia de pe haine”



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Experții au făcut anunțul! Frigul extinde epidemia de coronavirus COVID-19

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies