Medicul Adrian Marinescu, avertisment pentru pacienții Covid-19 care se tratează acasă: „Este o capcană!”

Medicul Adrian Marinescu, avertisment pentru pacienții Covid-19 care se tratează acasă: „Este o capcană!”
Medicul Adrian Marinescu, avertisment pentru pacienții Covid-19 care se tratează acasă: „Este o capcană!”

Directorul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș" trage un semnal de alarmă pentru cei care aleg să se trateze de Covid singuri, acasă!

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, a explicat, în cadrul unui interviu, că persoanele infectate cu noul coronavirus care aleg să se trateze singure, la domiciliu, fac o mare greșeală. Specialistul afirmă faptul că este necesar ca oamenii să apeleze întotdeauna la ajutorul cadrelor medicale, mai ales în contextul actual.

De asemenea, acesta a pus problema și în privința acțiunilor care înrăutățesc starea bolnavilor, oferind ca exemplu cazuri reale în care oamenii folosesc concentratoare de oxigen sau spray-uri cu oxigen întâlnite în comerț. 

Citeste si: Alexandru Rafila, despre valurile 5 și 6: „Vor exista, dar vor fi mici şi nu vor avea un efect similar”

Adrian Marinescu, semnal de alarmă pentru bolnavii Covid care se tratează acasă!

Directorul medical de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” afirma, de asemenea, că saturația scăzută reprezintă primul semn pentru care ar trebui să mergem la spital.

El a explicat că o saturație care nu se află în parametri normali indică o formă gravă a infecției cu SARS-CoV-2.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

„Am avut astfel de pacienţi şi aici aş trage un semnal de alarmă.  Este o capcană şi este o capcană prin care, din păcate, trec destul de mulţi.

Trebuie să lămurim în felul următor: în momentul în care cineva are nevoie de oxigen, îşi măsoară saturaţia, vede că-i mai mică, trebuie să ştie clar că înseamnă că are o formă severă de infecţie cu SARS-CoV-2, în niciun caz nu e de stat acasă şi în acea situaţie boala trebuie tratată la spital", a declarat Adrian Marinescu, pentru  News.ro.

Mai mult decât atât, medicul spune că persoanele care încearcă diferite tratamente cu spray-uri de oxigen pentru alpiniști sau concentratoare de oxigen fără ca măcar să ceară sfatul unui specialist sunt și cei care ajung primii pe paturile de la ATI, în stare extrem de gravă: „ Lucrurile acestea nu trebuie să se întâmple, ne facem o evaluare, întâi prin medicul de familie, poate  prin telefon, dacă ne orientează că suntem o persoană vulnerabilă, că sunt anumite simptome care într-adevăr pun probleme, trebuie să ne facem evaluarea la spital, în niciun caz nu ne tratăm singuri, am

mai discutat cu automedicaţia, iar în cazurile acestea să folosim concentratorul de oxigen eu cred că este exclus. Spray-ul este util pentru alpinişti, în anumite situaţii, pentru intervale scurte de timp, dar pacientul are nevoie de mult mai mult", a mai adăugat acesta.

Citeste si: România intră din nou în carantină? Care sunt deciziile pe care le-au luat oficialii

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Șefa secției ATI de la Spitalul Colțea, în totalitate de acord cu Marinescu!

Letiția Coriu, șefa secției de Terapie Intensivă de la Spitalului Colțea din București, confirmă declarațiile medicului Adrian Marinescu în legătură cu toate greșelile făcute de pacienții infectați cu Covid-19. Aceasta a dat ca exemplu cazul real al unui bărbat în vârstă de 57 de ani care a ajuns în stare gravă la Terapie Intensivă, după ce și-a administrat de unul singur spray de oxigen pentru alpiniști. 

„Oamenii au o rezervă în a veni la spital şi încearcă să folosească în primul rând concentratoare de oxigen la domiciliu care dau în jur de 5, 10 litri de oxigen. Dânşii din cauza aceasta îşi întârzie cumva sosirea la spital şi plămânul atacat de COVID se poate strânge ca o smochină, aşa, să piardă aerul din el şi să se lipească alveolele şi să fie mai greu de desfăcut dacă întârzie să ajungă", a transmis Letiția Coriu pentru sursa citată.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cel mai bun sfat de dezvoltare personala pe care ai putea sa il primesti

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies