Ce spune Mihai Craiu despre tratamentul pe care mulți români îl iau în această perioadă.
Renumitul medic pediatru, Mihai Craiu, vine cu sfaturi extrem de prețioase în plină pandemie de COVID-19. Unii români au început să își facă stocuri serioase de medicamente, pentru a le avea în casă în cazul în care se îmbolnăvesc. Ba mai mult de atât, unii au decis să ia preventiv anumite medcamente care pot fi chiar fatale, dacă sunt administrate după ureche.
Pentru a trece cu bine peste această boală, medicul pediatru avertizează cetățenii să țină cont de mai multe reguli, atunci când vine vorba de tratamente administrate după ureche.
În urma mai multor studii efectuate, protoculul de tratament pentru COVID-19 s-a schimbat de la începutul pandemiei, iar antiinflamatoarele înlocuiesc cu succes antibioticele.
Citeste si: Medicul Mihai Craiu, despre închiderea școlilor: „Copiii mici transmit de două ori mai puțin SARS-CoV-2”
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
„S-a dovedit că antiinflamatoarele nu sunt dăunătoate la COVID. Într-un studiu făcut de medicii de la Londra şi în care se foloseşte un tip anume de ibuprofen, s-a dovedit că acesta este chiar benefic în tratamentul infecţiei cu Sars Co-V 2, pentru că acele complicaţii medii şi severe ale bolii sunt mai degrabă inflamatorii”, a clarificat medicul pediatru Mihai Craiu, la rubrica Sfat de sănătate, de la Antena 3.
Ce se întâmplă cu consumul de antibiotice în timpul infecției cu Covid-19
În plus, cunoscutul medic a atras atenția asupra consumului de antibiotice.
Citeste si: Doctorul Anthony Fauci, avertisment: Nu te vaccina anti-COVID dacă suferi de această afecțiune
„Protocolul cel nou are mai multe puncte, în care spune că utilizarea unui antibiotic la pacientul asimptomatic la domiciliu nu este numai inutilă, ci este un abuz împotriva sănătăţii.
Antibioticele omoară numai fiinţe vii, ca noi, bacterii, dar virusurile nu pot fi influenţate în replicarea lor, sub nicio formă, de antibiotice.
Folosirea nediscriminatorie şi mai ales în automedicaţie a antibioticelor poate să inducă complicaţii realmente ameninţătoare de viaţă”, a atenţionat pediatrul, potrivit antena3.ro.