Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, vorbește despre cel mai întâlnit tip de carne din alimentație. Ce trebuie să știți înainte să o gătiți? „V-ați întrebat vreodată ce fel de carne are porcul?”

Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, vorbește despre cel mai întâlnit tip de carne din alimentație. Ce trebuie să știți înainte să o gătiți? „V-ați întrebat vreodată ce fel de carne are porcul?”
Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, vorbește despre cel mai întâlnit tip de carne din alimentație. Ce trebuie să știți înainte să o gătiți? „V-ați întrebat vreodată ce fel de carne are porcul?”

Vedeta a vorbit despre grăsimea din carnea de porc și dacă este, într-adevăr, un pericol, așa cum o văd unii.

Doctorul împărtășește de fiecare dată idei și sfaturi în materie de cele mai bune combinații pentru noi și pentru alegerile alimentare care să ne ofere un echilibru. De cele mai multe ori, ceea ce punem în farfurie poate să influențeze numeroase aspecte ce țin de sănătate, astfel că aceasta reușește să clarifice anumite aspecte unde încă se mai regăsesc câteva semne de întrebare. Porcul, carnea nelipsită de pe mesele de sărbători, a stârnit, de-a lungul timpului, numeroase întrebări în jurul ei, astfel că medicul nutriționist vorbește despre ea și despre alegerile pe care trebuie să le facem atunci când

urmează să o gătim. Totodată, mărturisește că grăsimea acestui animal se află la periferie și este extrem de ușor să scăpăm de ea, dacă ne dorim.  „Porcul este mai gustos decât carnea de vită. Este un animal nerumegător, cu un singur stomac, deci calitățile nutriționale ale cărnii reflectă modul în care a fost hrănit. Dacă mănâncă ghinde și rădăcini în sălbăticie, grăsimea va avea Omega 3, dacă e hrănit cu soia, cresc acizii mononesaturați, iar dacă primește porumb, cresc acizii grași polinesaturați.
Cine a zis că porcul are o carne grasă? Se face confuzie între grăsimea totală a carcasei și conținutul de grăsime din carne. Grăsimea porcului se găsește la periferie, ca urmare putem curăța ușor bucățele de carne înainte sau după gătit. Degeaba dai vina pe porc, când vine vorba de carne împănată, noi suntem responsabili de bucata de carne pe care o punem în farfurie, iar diferențele sunt colosale.”,
a spus Mihaela Bilic.

Cum alegem corect bucata de carne, în funcție de grăsimea ei?

Citește și: Ce spune medicul nutriționist Mihaela Bilic despre sucurile din fructe. De ce nu ar trebui consumate foarte des. “Este cel mai mare rău pe care putem să-l facem!”

Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, vorbește despre cel mai întâlnit tip de carne din alimentație[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Mihaela Bilic vorbește despre importanța sportului în procesul de slăbire! „Sportul trebuie să îți aducă un zâmbet pe față. Dacă vrea să slăbească, în primul rând, trebuie să facă foamea!”

Totodată, nutriționistul a făcut și un clasament al tipurilor de carne de la porc, dar și câtă grăsime se află în anumite părți ale acestuia.  „Mușchiulețul de porc, maximum 4%.

Pulpa și cotletul ajung până la 7% grăsime. La ceafă, pentru că este împănată își are firele de slănină, ajungem până la 15%, iar costița ajunge până la 45% grăsime, dar asta nu este costiță, ci fleică. Dar vă spun un secret, grăsimea se topește la gătit și iese din carne. Prin urmare, carnea preparată termic are mai puține calorii și este mai slabă. Grăsimea potențează aromele și frăgezește.
Nu întâmplător ne place mai mult ceafa la grătar decât cotletul. V-ați întrebat vreodată ce fel de carne are porcul, roșie sau albă? Aflați din cărțile de nutriție că porcul este încadrat la capitolul carne albă.”,
a mai spus medicul nutriționist.

Citește și: Dorobanțu refuză s-o pupe pe Teodora! „Nu fac cum vrei tu!”. Aflați cum reacționează concurenta în episodul de vineri, 3 ianuarie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Se scumpesc produsele la raft din cauza noilor taxe! Avertismentul sindicatelor din industria alimentară- stirilekanald.ro

Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, vorbește despre cel mai întâlnit tip de carne din alimentație[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Doctorul Mihaela Bilic explică de ce nu e bine să consumăm fructe la micul dejun! „Începi dimineața cu un smoothie de fructe! Ferească Dumnezeu! De ce să începem așa?”

Horoscopul chinezesc al iubirii, în 2025! Zodia care va avea mult de furcă

El este Cosmin, adolescentul de 17 ani care a murit călcat de autobuz în Valea Lupului. Părinții au cedat când și-au văzut băiatul fără viață și s-au prăbușit pe asfalt, lângă trupul neînsuflețit al acestuia. Scene dramatice după tragedie

Care sunt dorințele lui Florin Piersic pentru anul 2025: „Să prind și ziua în care am să împlinesc 89 de ani!”

Oana Ciocan, surprinsă după ce s-a aflat că va avea un copil cu Jador: „Iubirea mea”

Ce se întâmplă cu familia Teodorei de la “Casa iubirii” în aceste momente! Concurenta a dat primele explicații după ce a fost criticată: „Nu mai fiți răi”

A murit cu zile în noaptea dintre ani, din cauza jarului căzut din sobă


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies