Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, vorbește despre importanța consumului de ouă. Cât de des trebuie să apelăm la acest aliment. „Nu avem cum să-l atingem cu nimic negativ.”
Diana Puiu02 decembrie 2024Actualizat: 02 decembrie 2024, 12:00
Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, a vorbit despre importanța consumului de ouă.
Mihaela Bilic, cunoscutul medic nutriționist, împarte adesea numeroase sfaturi în ceea ce privește modul de alimentație sănătos și felul în care trebuie să ne luăm vitaminele și proteinele zilnic din hrana pe care o consumăm. Astfel, în cadrul podcastului Cafea cu visuri, aceasta a vorbit despre importanța consumului de ouă, dar și cum că ar trebui introdus în alimentație.
„Cel mai bine ar fi să mâncăm măcar două-trei ouă pe săptămână, pentru că sunt bogate în colesterol.
Nu ar fi rău colesterolul de mâncare, dar nu mai trăim noi în vremuri normale în care să ne mișcăm, ficatul nostru să curețe colesterolul din sânge și m-aș bucura ca oamenii să-și recapete încrederea în ou. Din cauza colesterolului, pentru că era negativ, a fost pus la colț odată cu untul, prin anii 70. Acum s-a revenit, toată lumea medicală și-a cerut scuze. Nu colesterolul din mâncare duce la creșterea colesterolului în sânge sau nu în mod direct, mai degrabă sedentarismul, alcoolul, țigara fac un colesterol crescut și atunci omul este atât de concentrat în nutrienți.
O perioadă, din spusele medicului, acesta a fost văzut ca pe un aliment ce duce la creșterea colesterolului, însă mărturisește că grăsimile din gălbenuș au nutrienții de care avem nevoie în fiecare zi.
„La capitolul proteine, proteina din ou e etalon. De la ea în jos se măsoară calitatea altor proteine, deci nu ai cum să înlocuiești așa ceva.
La capitolul grăsimile din gălbenuș, ce au ele acolo, vor fi și nutrienți pe care nu-i cunoaștem, probabil că o să-i descoperim în timp, dar ce e clar e că ce e în ou e fabulos. Mâncați ouă, două trei pe săptămână măcar. Sunt copii care nu mănâncă ou. Dacă găina a dat de un fir de iarbă, știe să concentreze Omega din iarbă și să-l pună în gălbenuș, se poate pune și ca supliment în hrana găinilor, din semințe, atunci se transformă în origine animală pe care noi îl procesăm foarte eficient.
Oul este un aliment pe care nu avem cum să-l atingem cu nimic negativ. Trebuie consumat, doar în cazul în care respectivul individ are o restricție scăzută în colesterol, atunci restricțiile se fac de medicul nutriționist. Pentru populație e sănătos.”, a mai spus cunoscutul medic nutriționist.
Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, vorbește despre importanța consumului de ouă. Cât de des trebuie să apelăm la acest aliment. „Nu avem cum să-l atingem cu nimic negativ.”
Diana Puiu02 decembrie 2024Actualizat: 02 decembrie 2024, 12:00