Medicul Radu Țincu a declarat că orice pacient vindecat de COVID-19 trebuie să treacă prin mai multe tipuri de evaluări.
Medicul Radu Țincu spune că toată lumea care a fost vindecată de COVID-19 nu trebuie să răsufle ușurată. Toți pacienții vindecați trebuie să treacă neapărat printr-o serie de verificări ulterioare.
Medicul Radu Țincu, despre pacienții vindecați de COVID-19
Medicul Radu Țincu susține că plămânii unor pacienți vindecați de COVID-19 pot avea probleme în continuare, de aceea oricine ar trebui să facă verificări după ce s-a vindecat de temutul virus.
Citeste si: Noul simptom al COVID-19, ”happy hypoxia”, face tot mai multe victime. Cum se manifestă?
„Se va face după vindecarea de infecție prin medicul de familie, iar dacă această evaluare generală evidențiază anumite modificări, cel mai probabil ea va fi completată cu investigații supliemntare sau chiar și cu consulturi, fie că discutăm de consulturi de boli infecțioase sau de pneumonologie”, a declarat doctorul.
" Afectarea pulmonară este cea mai largă, dar există și tulburări neuro-cognitive, sunt pacienți care nu mai tolerează efotul fizic, nici măcar de mică intensitate, pacienți care acuză o stare de oboseală sau lipsa de concentrare. Este un virus nou, pe care nu-l cunoaștem atât de bine. Trebuie făcute evaluări pentru a ne asigura că starea de sănătate a revenit la normal", a mai spus medicul Radu Țincu.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
În România în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 200 de decese și 1.252 de persoane au ajuns la Terapie Intensivă.
De asemenea, mai multe localități din apropierea Bucureștiului sunt în carantină din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.
Masca de protecție trebuie purtată atât în interior cât și în exterior pentru a ne proteja atât pe noi cât și pe cei din jurul nostru.
Citeste si: Spray nazal împotriva COVID-19?! Ce spun cercetătorii americani
Spălarea mânilor cu apă și săpun, dar și dezinfectarea sunt pași pe care ar trebui să îi urmăm de fiecare dată când avem ocazia.
Păstrarea distanței de 1.5 m este esențială pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.