Melanomul poate sa ucida! Uite ce simptome trebuie sa urmaresti!

Melanomul poate sa ucida! Uite ce simptome trebuie sa urmaresti!
Melanomul poate sa ucida! Uite ce simptome trebuie sa urmaresti!

Alunitele, cunoscute in termini medicali ca nervi nevocelulari, sunt formatiuni benigne de culoare maro sau neagra ce apar pe piele.

 

Cel mai frecvent, alunitele sunt inofensive pentru sanatatea noastra, evolutia lor fiind una benigna. Unele alunite sunt, insa, periculoase, ele putandu-se transforma in melanom, atunci cand sufera o agresiune (fizica, chimica) sau sub actiunea razelor ultraviolete.
Statisticile demonstreaza ca romanii ignora pericolul la care se expun odata cu sezonul estival! Specialistii Grupului Medical Romgermed recomanda tuturor romanilor un consult de baza, la medicul specialist dermatolog! Acest consult, denumit dermatoscopie, poate salva vieti!
“În acest sens, nu ne rezumam la a semnala riscul, ci am creat un pret special pentru consult
plus examen dermatoscopic (1 – 5 leziuni). Astfel, cu doar 90 de lei oricine poate veni in clinicile noastre si poate avea o opinie medicala specializata. Abia apoi va sti daca este sau nu expus unui risc. Nu trebuie sa ignoram riscul, mai ales ca suntem in plin sezon estival!”, declara Irina Buta, Director Divizie Clinici Romgermed.
Melanomul, cel mai agresiv tip de cancer de piele
Melanomul este cea mai agresiva forma de cancer cutanat.
Depistat si intervenit in faze incipiente, melanomul poate fi, insa, tratat si vindecat. Din pacate, statisticile demonstreaza ca in Romania pacientii ajung prea tarziu la medicul dermatolog!
Conform unui avertisment lansat de catre Societatea Romana de Medicina Estetica şi Dermatologie Cosmetica şi Chirurgicala, in 80% dintre cazurile de melanom malign avansat din tara noastra, pacienţii au şanse de supravieţuire de maximum 5 ani de la depistarea afecţiunii.
Cauza? Romanii se prezinta tarziu la medic, intrucat nu sunt constienti de riscul enorm pe care il reprezinta aceasta afectiune! Pe cale de consecinta, medicii dermatologi descopera tarziu tumora, cand şansele de supravieţuire a pacientului sunt minime.
În Romania, rata incidentei de cancer malign este de 4,7 la suta de mii in cazul barbatilor si de 4,4 la suta de mii in cazul femeilor.
Riscurile acestei maladii planeaza asupra tuturor categoriilor de varsta. Melanomul este cel mai letal tip de cancer de piele. Desi este responsabil de doar 4% dintre toate tipurile de cancer cutanat, el provoaca 80% din decesele cauzate de cancerul de piele.
În ultimele trei decenii, incidenta melanomului avansat a crescut de peste doua ori in Europa, potrivit Societatii Romane de Dermato-Oncologie.
”Din pacate, statisticile existente nu sunt corecte, intrucat rata de raportare a cazurilor este sub cea reala!!”, explica doctor Tatiana Tarciatu, medic Dermato-Venerolog Romgermed.
Preventia este deosebit de importanta in cazul melanomului cutanat, intrucat acest cancer de piele metastazeaza extrem de rapid, de cele mai multe ori inainte ca boala sa fie diagnosticata.
Ai aluniţe? Dermatoscopia, investigaţia care iţi salveaza viaţa!
Specialistii Grupului Medical Romgermed recomanda examinarea alunitelor.
“Pentru a preintampina riscurile pe care le prezinta orice alunita (nev), este recomndat sa fim atenti la felul in care aceasta evolueaza. Dermatoscopia este o metoda noua, revolutionara, care ajuta la diagnosticarea, supravegherea si diferentierea leziunilor pigmentare de la nivelul
pielii. Medicul va inspecta alunitele cu un instrument numit deramatoscop, care are o sursa de lumina integrata si o putere de marire de zeci de ori. Consultul dermatoscopic nu este incomod si nu doare. La inceputul sezonului cald, orice persoana care are multe alunite, mai ales daca unele si-au modificat aspectul, ar trebui sa faca o dermatoscopie. Cu ajutorul dermatoscopului, medicul poate deosebi alunitele inofensive de cele cu potential malign”, explica doctor Tatiana Tarciatu, medic Dermato-Venerolog Romgermed.

Cel mai frecvent, alunitele sunt inofensive pentru sanatatea noastra, evolutia lor fiind una benigna. Unele alunite sunt, insa, periculoase, ele putandu-se transforma in melanom, atunci cand sufera o agresiune (fizica, chimica) sau sub actiunea razelor ultraviolete. 

Statisticile demonstreaza ca romanii ignora pericolul la care se expun odata cu sezonul estival! Specialistii Grupului Medical Romgermed recomanda tuturor romanilor un consult de baza, la medicul specialist dermatolog! Acest consult, denumit dermatoscopie, poate salva vieti! “În acest sens, nu ne rezumam la a semnala riscul, ci am creat un pret special pentru consult plus examen dermatoscopic (1 – 5 leziuni). Astfel, cu doar 90 de lei oricine poate veni in clinicile noastre si poate avea o opinie medicala specializata. Abia apoi va sti daca este sau nu expus unui risc. Nu trebuie sa ignoram riscul, mai ales ca suntem in plin sezon estival!”, declara Irina Buta, Director Divizie Clinici Romgermed.  

Melanomul, cel mai agresiv tip de cancer de piele

Melanomul este cea mai agresiva forma de cancer cutanat. Depistat si intervenit in faze incipiente, melanomul poate fi, insa, tratat si vindecat. Din pacate, statisticile demonstreaza ca in Romania pacientii ajung prea tarziu la medicul dermatolog!

Conform unui avertisment lansat de catre Societatea Romana de Medicina Estetica şi Dermatologie Cosmetica şi Chirurgicala, in 80% dintre cazurile de melanom malign avansat din tara noastra, pacienţii au şanse de supravieţuire de maximum 5 ani de la depistarea afecţiunii. Cauza? Romanii se prezinta tarziu la medic, intrucat nu sunt constienti de riscul enorm pe care il reprezinta aceasta afectiune! Pe cale de consecinta, medicii dermatologi descopera tarziu tumora, cand şansele de supravieţuire a pacientului sunt minime.

In Romania, rata incidentei de cancer malign este de 4,7 la suta de mii in cazul barbatilor si de 4,4 la suta de mii in cazul femeilor. Riscurile acestei maladii planeaza asupra tuturor categoriilor de varsta. Melanomul este cel mai letal tip de cancer de piele. Desi este responsabil de doar 4% dintre toate tipurile de cancer cutanat, el provoaca 80% din decesele cauzate de cancerul de piele.În ultimele trei decenii, incidenta melanomului avansat a crescut de peste doua ori in Europa, potrivit Societatii Romane de Dermato-Oncologie.

Din pacate, statisticile existente nu sunt corecte, intrucat rata de raportare a cazurilor este sub cea reala!! ”, explica doctor Tatiana Tarciatu, medic Dermato-Venerolog Romgermed.

Preventia este deosebit de importanta in cazul melanomului cutanat, intrucat acest cancer de piele metastazeaza extrem de rapid, de cele mai multe ori inainte ca boala sa fie diagnosticata.Ai aluniţe? Dermatoscopia, investigaţia care iţi salveaza viaţa!Specialistii Grupului Medical Romgermed recomanda examinarea alunitelor. 

Pentru a preintampina riscurile pe care le prezinta orice alunita (nev), este recomndat sa fim atenti la felul in care aceasta evolueaza. Dermatoscopia este o metoda noua, revolutionara, care ajuta la diagnosticarea, supravegherea si diferentierea leziunilor pigmentare de la nivelul pielii. Medicul va inspecta alunitele cu un instrument numit deramatoscop, care are o sursa de lumina integrata si o putere de marire de zeci de ori. Consultul dermatoscopic nu este incomod si nu doare. La inceputul sezonului cald, orice persoana care are multe alunite, mai ales daca unele si-au modificat aspectul, ar trebui sa faca o dermatoscopie. Cu ajutorul dermatoscopului, medicul poate deosebi alunitele inofensive de cele cu potential malign ”, explica doctor Tatiana Tarciatu, medic Dermato-Venerolog Romgermed.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies