Daca trebuie sa pregatesti o masa de Craciun pentru vegetarieni (sau daca ai ales sa nu consumi carne nici tu), exista o multime de retete pe care le poti incerca.
Ingrediente
200 g boabe de linte rosie, 100 g alune caju, 450 ml supa de legume, o ceapa, un ardei gras rosu, 100 g ciuperci, 100 g pesmet, un ou, frunza de dafin, doua linguri de ulei de masline, un catel de usturoi, o lingurita suc de lamaie, 3 lingurite patrunjel tocat, o lingurita bulion, jumatate de lingurita de paprika, o conserva de rosii decojite (400 g), 150 ml vin rosu, un varf de cutit de mix de condimente
Clateste bine boabele de linte in apa
rece. Strecoara, apoi varsa intr-o cratita, peste care pui supa de legume si o frunza de dafin. Lasa la fiert, la foc mic, timp de 15 minute sau pana cand tot lichidul se absoarbe, amesteca spre final si arunca frunza de dafin. In acest timp, rumeneste alunele caju intr-o tigaie, dar pregateste si cuptorul si o tava de chec (cu hartie de copt). Intr-un alt vas, prajeste jumatate de ceapa (cealalta jumatate o vei folosi pentru sos), adauga ardeiul, ciupercile si usturoiul, amesteca ocazional, stropeste cu suc de lamaie.
Combina lintea si legumele intr-un vas, pune pesmet, alunele caju rumenite si doua lingurite de patrunjel, dar si un ou batut deasupra, pentru a lega toate ingredientele. Asezoneaza dupa gust, pune compozitia in tava, acopera cu folie de aluminiu si lasa la cuptor timp de 30 de minute, scoate folia si mai lasa 30 de minute. Fa testul scobitorii pentru a verifica, cand este gata si dupa ce se raceste poti taia „friptura” in felii.
Prepara sosul folosind jumatatea de ceapa, caleste-o impreuna cu celelalte ingrediente pentru sos (bulion, rosii, vin si condimente), lasa la foc mic 20 de minute si la final presara patrunjel deasupra.
Sursa
Ingrediente
200 g boabe de linte rosie, 100 g alune caju, 450 ml supa de legume, o ceapa, un ardei gras rosu, 100 g ciuperci, 100 g pesmet, un ou, frunza de dafin, doua linguri de ulei de masline, un catel de usturoi, o lingurita suc de lamaie, 3 lingurite patrunjel tocat, o lingurita bulion, jumatate de
lingurita de paprika, o conserva de rosii decojite (400 g), 150 ml vin rosu, un varf de cutit de mix de condimente
Clateste bine boabele de linte in apa rece. Strecoara, apoi varsa intr-o cratita, peste care pui supa de legume si o frunza de dafin. Lasa la fiert, la foc mic, timp de 15 minute sau pana cand tot lichidul se absoarbe, amesteca spre final si arunca frunza de dafin.
In acest timp, rumeneste alunele caju intr-o tigaie, dar pregateste si cuptorul si o tava de chec (cu hartie de copt). Intr-un alt vas, prajeste jumatate de ceapa (cealalta jumatate o vei folosi pentru sos), adauga ardeiul, ciupercile si usturoiul, amesteca ocazional, stropeste cu suc de lamaie.
Combina lintea si legumele intr-un vas, pune pesmet, alunele caju rumenite si doua lingurite de patrunjel, dar si un ou batut deasupra, pentru a lega toate ingredientele.
Asezoneaza dupa gust, pune compozitia in tava, acopera cu folie de aluminiu si lasa la cuptor timp de 30 de minute, scoate folia si mai lasa 30 de minute. Fa testul scobitorii pentru a verifica, cand este gata si dupa ce se raceste poti taia „friptura” in felii. Prepara sosul folosind jumatatea de ceapa, caleste-o impreuna cu celelalte ingrediente pentru sos (bulion, rosii, vin si condimente), lasa la foc mic 20 de minute si la final presara patrunjel deasupra.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro