Meniu de Craciun pentru vegetarieni: „Friptura” de linte si caju cu sos de rosii

Meniu de Craciun pentru vegetarieni: „Friptura” de linte si caju cu sos de rosii
Meniu de Craciun pentru vegetarieni: „Friptura” de linte si caju cu sos de rosii

Daca trebuie sa pregatesti o masa de Craciun pentru vegetarieni (sau daca ai ales sa nu consumi carne nici tu), exista o multime de retete pe care le poti incerca.

Ingrediente

200 g boabe de linte rosie, 100 g alune caju, 450 ml supa de legume, o ceapa, un ardei gras rosu, 100 g ciuperci, 100 g pesmet, un ou, frunza de dafin, doua linguri de ulei de masline, un catel de usturoi, o lingurita suc de lamaie, 3 lingurite patrunjel tocat, o lingurita bulion, jumatate de lingurita de paprika, o conserva de rosii decojite (400 g), 150 ml vin rosu, un varf de cutit de mix de condimente

Clateste bine boabele de linte in apa rece. Strecoara, apoi varsa intr-o cratita, peste care pui supa de legume si o frunza de dafin. Lasa la fiert, la foc mic, timp de 15 minute sau pana cand tot lichidul se absoarbe, amesteca spre final si arunca frunza de dafin. In acest timp, rumeneste alunele caju intr-o tigaie, dar pregateste si cuptorul si o tava de chec (cu hartie de copt).

Intr-un alt vas, prajeste jumatate de ceapa (cealalta jumatate o vei folosi pentru sos), adauga ardeiul, ciupercile si usturoiul, amesteca ocazional, stropeste cu suc de lamaie.

Combina lintea si legumele intr-un vas, pune pesmet, alunele caju rumenite si doua lingurite de patrunjel, dar si un ou batut deasupra, pentru a lega toate ingredientele. Asezoneaza dupa gust, pune compozitia in tava, acopera cu folie de aluminiu si lasa la cuptor timp de 30 de minute, scoate folia si mai lasa 30 de minute.

Fa testul scobitorii pentru a verifica, cand este gata si dupa ce se raceste poti taia „friptura” in felii. Prepara sosul folosind jumatatea de ceapa, caleste-o impreuna cu celelalte ingrediente pentru sos (bulion, rosii, vin si condimente), lasa la foc mic 20 de minute si la final presara patrunjel deasupra.

Sursa



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Gheorg o invata pe Teo sa faca fursecuri si tort - Incearca si tu reteta

SUPER HOT! Cât de SEXY este iubita lui Cristiano Ronaldo în costum de baie. Georgina Rodriguez arată TOT, fără reţineri!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Andreea Ibacka, apel disperat pe internet: "Ajutor! Au dispărut!”

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies