Iată ce se mănâncă în Postul Paștelui și care sunt alimentele care nu trebuie să lipsească din frigiderul tău în această perioadă.
Postul Paștelui este cel mai mare post de peste an, iar pe lângă zilele de rugăciune, mers la biserică și sufletul deschis la fapte bune pe care oamenii trebuie să îl aibă în această perioadă, postul înseamnă și abținerea de la anumite alimente pe toată perioada de 40 de zile.
Ce se mănâncă în Postul Paștelui și ce nu
Citește și: Omletă spaniolă cu cartofi. Încearcă o altă variantă sănătoasă pentru micul dejun!
Citește și: Top 7 alimente magice. Descoperă cum aceste delicii te pot ajuta să slăbești eficient
Creștinii ortodocși se află în Săptămâna Albă, care a început pe data de 11 martie și se sfârșește pe data de 17 martie, iar în această săptămână nu este permisă consumarea preparatelor din carne, ci doar lapte, brânză și ouă, în zilele de luni, miercuri și vineri.
Alimente care nu trebuie să-ți lipsească din dietă daca ții post
Alimentele de origine animală pot fi înlocuite cu produsele vegetale, precum soia în loc de carne, lapte vegetal și iaurt vegetal în loc de produsele folosite pe bază de lactate, dar și tofu pentru a înlocui brânză. Este foarte simplu să mâncăm de post, rapid și sănătos, dacă ne schimbăm puțin alimentele de bază, având aceleași valori nutritive.
Meniu de post sănătos pentru o săptămână
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Iată și câteva idei de meniu sănătos de post pentru o săptămână, din care poți combina mai multe alimente în funcție de preferințele tale.
Luni: Poți începe dimineața zilei de luni cu un ceai, cartofi copți, linte verde, măsline și dulceață, în funțcie de preferințele tale.
Pentru prânz poți opta spre o ciorbă de urzici sau de legume, cu o mâncărică de fasole, murături, pâine, iar la desert poți merge spre un compot preferat.Marți:
Dimineața zilei de marți te poate surprinde cu un orez dulce, o dulceață sau câteva felii de zacuscă, salată de vinete sau humus. După-amiaza poți pregăti o ciorbă de fasole, un piure de cartofi cu urzici pasate, mămăligă și usturoi.
Miercuri:
Un pate de soia, cartofi natur și gem de prune pot fi combinația perfecta pentru un mic dejun. La prânz poți opta pentru o supă cremă de roșii, fasole verde cu piure și mămăligă.
Joi:
Salata orientală și o fasole fiartă, iar la gustare câteva nuci sau migdale și astfel ai toată energia de care ai nevoie. Pentru prânz poți pregăti un pilaf, ciuperci fierte cu ceapă și alte legume preferate, tot fierte.
Vineri:
Cartofi copți și salată de ghebe marinate, iar la desert poți merge către o dulceață preferată sau un compot. La prânz poți pregăti o supă cremă de legume cu broccoli, ghiveci, castraveți în oțet, iar la desert o salată de fructe.
Sâmbătă:
Pate de năut, cartofi prăjiți, fără prea mult ulei, măsline, roșii, salată de spanac, iar la prânz te poți răsfăța cu o ciorbă de hribi, piure, șnițele din soia și salată de varză murată, alături de clătite de post.
Duminică: O pastă de avocado, cu morcovi și migdale, iar ora prânzului te poate surprinde cu un păstrăv, atunci când e dezlegare la pește, sau cu sarmale de post și chiftele din soia. Acestea sunt doar câteva idei de meniu pentru zilele de post. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.