Medicul nutritionist Mihaela Bilic iti spune cat este de sanatoasa varianta de pranz cu ciorba si tocanita.
"Nu stiu daca e un semn bun sau nu, dar majoritatea restaurantelor au inceput sa faca meniuri pentru masa de pranz la un pret decent.
Chiar daca specificul e italienesc, frantuzesc sau nemtesc poti consuma 2 feluri de mancare gatite dupa modelul" ca la mama acasa". Pana si la steak house gasesti ciorba si tocanita, mai ramane sa dam pe brazda chinezii si japonezii.
Cu siguranta mancarea gatita e mai rentabila si mai spornica pentru restauratori si in plus devine accesibila unui numar mai mare de consumatori. Mai bine sa ai mesele pline la masa de pranz, chiar daca castigul e mai mic fata de meniurile scumpe si sofisticate.
Eu, ca medic nutritionist, nu pot decat sa ma bucur, o ciorba va fi intotdeauna mai sanatoasa, mai satioasa si mai dietetica decat multe alte preparate. Inclusiv incurajarea obiceiului de a avea o pauza de masa la pranz mi se pare de laudat. In concluzie felicit "romanizarea" restaurantelor si adaptarea lor la cerintele si realitatile pietii, chiar daca nu ai bani sa iesi prea des la restaurant, de o ciorba tot mai gasesti", scrie medicul pe pagina de Facebook.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro