Menține camera curată zilnic cu aceste 3 obiceiuri ușor de urmat

cum sa mentii ordine in casa
Menține camera curată zilnic cu aceste 3 obiceiuri ușor de urmat

Este importantă curățenia, fie că vorbim despre o singură cameră sau de întreaga locuință. Însă știați cum le puteți ține curate, cu doar 3 obiceiuri zilnice?

Aflați din rândurile următoare, care sunt cele 3 obiceiuri de care ar trebui să vă țineți, pentru ca locuința să fie curată în mod regulat, nu doar atunci când vă apucați de curățenie generală.

 

1. Fă-ți patul în fiecare dimineață

Începerea zilei prin a-ți face patul are multe beneficii, inclusiv faptul că durează mai puțin decât ai putea crede, de obicei doar câteva minute.

Acest act simplu face camera ta să arate mai îngrijită instantaneu și pune un aer bun în restul zilei. Este ca și cum ai afirma: „Sunt organizat și dețin control”. În plus, un pat curat este mai puțin potrivit pentru adunarea hainelor sau a altor articole care ar putea ajunge acolo în mod normal.

Un „obicei cheie” care poate duce la dezvoltarea mai multor „obiceiuri bune” este să te așezi în pat în fiecare dimineață.

Aceste reacții în lanț pot duce la formarea altor obiceiuri bune în viitor. În mod subconștient, menținerea în ordine a celei mai mari piese de mobilier din cameră te ajută să întreții restul spațiului. În plus, acest obicei te face să te simți puțin împlinit în fiecare dimineață, ceea ce te face să te simți mai motivat să faci alte sarcini.

Citește și: Cum să cureți chiuvetele din compozit. Scapă de petele care îți fac mereu probleme

cum sa mentii o camera curata
Menține camera curată zilnic cu aceste 3 obiceiuri ușor de urmat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Trucuri de organizare pentru mașină: Sfaturi practice pe care trebuie să le cunoști

2. Implementați o întreținere nocturnă de cinci minute

Este uimitor ce poți face în doar cinci minute, mai ales dacă îl faci parte din obiceiurile tale de seară.

În fiecare noapte, acordați o scurtă perioadă de timp pentru a vă relaxa și vă veți ajuta să evitați ca dezordinea să scape de sub control. Acest lucru nu înseamnă o curățare în profunzime, ci doar o curățare superficială, care face totul să arate frumos și ușor de gestionat.

Pune un cronometru pentru cinci minute și îndeplinește sarcinile minore care pot face o mare diferență.

Ridică toate hainele de pe jos. Puteți plia-le, agăța-le înapoi sau pune-le în coșul de rufe. Curățați zonele de lucru. Puteți pune deoparte hârtiile, cărțile, dispozitivele și alte obiecte care nu se află în locul lor. Acest lucru nu numai că menține camera în ordine, dar vă oferă și mai mult spațiu pentru gânduri de lucru. Organizează-ți spațiul de noptieră. Pune cu grijă lucrurile pe noptieră, cum ar fi cărțile și paharele.

Această practică reduce probabilitatea ca mizerii minore să se acumuleze într-un dezastru general. De asemenea, vă face să vă simțiți mai bine înainte de culcare știind că vă veți trezi într-un mediu curat. A face ordine poate fi, de asemenea, o modalitate bună de a încheia o zi într-un mod meditativ, indicându-vă creierului că este momentul să vă relaxați și să vă relaxați.

curatenie in 3 pasi
Menține camera curată zilnic cu aceste 3 obiceiuri ușor de urmat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie- stirilekanald.ro

3. Păstrați suprafețele clare

Psihologia suprafețelor clare este simplă: mai puțină dezordine mentală înseamnă mai puțină dezordine vizuală. Când biroul, comodele și alte suprafețe sunt aranjate în mod corespunzător, camera nu numai că pare organizată, dar pare să fie și mai spațioasă și mai liniștită. Acest obicei este deosebit de important, deoarece afectează modul în care „ocupați” camera și cât de productivi sunteți și cât de stresați sunteți.

Implementați metode pentru gestionarea stocurilor. Pentru a ține obiectele departe de vedere, dar la îndemână, folosiți organizatoare, sertare și cutii. De exemplu, puteți folosi un sertar ca loc de odihnă în loc să păstrați bijuterii sau electronice mici în comodă. Fă-ți timp în fiecare săptămână pentru a revizui suprafețele tale. Găsiți-i o nouă casă sau luați în considerare dacă este ceva ce trebuie să păstrați dacă nu trebuie să fie acolo. Toate au un loc. Această expresie veche ușurează suprafețele. Este mai probabil ca fiecare articol să ajungă la un loc specific, mai degrabă decât la biroul sau la tejghea ta.

Suprafețele clare sunt imediat vizibile și îmbunătățesc impresia generală a camerei. De asemenea, curățarea este mai rapidă și mai ușoară datorită faptului că praful nu se mișcă în jur. Acest obicei ajută la menținerea unei rutine în care ordinea devine normă, nu excepție.

cum sa mentii o casa impecabila
Menține camera curată zilnic cu aceste 3 obiceiuri ușor de urmat[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Trucuri de organizare pentru mașină: Sfaturi practice pe care trebuie să le cunoști

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Probleme de sănătate pentru Angela Rusu. Ce a pățit și cum se simte acum artista

Simona Pătruleasa se dedică unor proiecte personale şi se retrage de la pupitrul Stirilor Kanal D

Situație incendiară în ”Casa iubirii”. „Vreau să-mi explici pozele!” Andreea Mantea îl va lua la întrebări pe Antoni, în ediția de luni, 9 septembrie, de la 10:00 si 16:30, la Kanal D

Daniel a dispărut fără urmă. A plecat cu mașina de acasă și nu s-a mai întors


Cookies