Uite o lista cu 7 alimente care te vor mentine sanatos toata iarna. Afla ce beneficii au si cum sa le "conservi" pentru a le consuma si a te bucura de vitaminele pe care le contin.
Afine
De ce sa pastrezi afinele pe timp de iarna? Pentru ca, mai ales iarna, ai nevoie de multi antioxidanti si vitamina C, elemente pe care le gasesti din plin in afine. in plus, pe viscol si zapada cu siguranta nu le vei gasi prea usor (sau nu la preturi decente). Congeleaza-le acum si bucura-te mai multe luni de ele. Spala-le, strecoara-le printr-o sita din plastic (pentru a evita oxidarea) si pune-le in pungi mici (cat pentru o portie) din plastic.
Visine
La fel ca afinele, sunt o sursa excelenta de antioxidanti si de vitamina C. Ca sa te bucuri de beneficiile lor, spala-le, usca-le si pune-le in pungi de plastic.
Nuci
Sunt o sursa importanta de vitamine, minerale, acizi grasi nesaturati si o multime de alte substante utile pentru memorie.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Vinete
Pe langa gustul delicios in varianta lor coapta, vinetele au si acid clorogenic, ceea ce le face instrumentele perfecte in lupta impotriva colesterolului, a microbilor si a
Sparanghel
Aceasta leguma iti ofera mult potasiu si cantitatea de fibre necesara pentru o digestie buna. Ca sa ai sparanghel proaspat si iarna, opareste-l numai trei minute, apoi lasa-l la racit. Ambaleaza-l in pungi de plastic sau cutii care se inchid foarte bine, tot din plastic, pentru a evita oxidarea, apoi congeleaza-l.
Ardei
Doar doi ardei pe zi iti asiguri doza necesara de Vitamina C, ceea ce transforma aceasta leguma in cel mai bun prieten al sistemului tau imunitar. Taie-l in fasii cat mai subtiri, pune-l in caserole din plastic si tine-l in congelator, in loc sa-ti cumperi diverse arome sau substituti artificiali.
Dovlecel
Nu vei gasi tot anul, in supermarket, cei mai buni dovlecei.
Sursa: w.worldclass.ro