Merele in aluat la cuptor sunt delicioase! Desertul este o incantare pentru cei mici, iar papilele tale gustative se vor desfata cu adevarat.
Ingrediente:
Pentru crusta:
cca 700 gr faina
1/2 lingurita sare
10 linguri unt rece, taiat in cuburi
8 linguri smantana semi-degresata
6 linguri apa rece ca gheata
Pentru sirop:
230 ml apa
zeama de la o lamaie
230 gr zahar brun+ 100 gr
1 lingurita scortisoara
Pentru "galuste":
4 mere, curatate si taiate in doua
2 linguri de unt (taiate i 8 cubulete)
3 linguri zahar brun
1 lingurita scortisoara
Mod de
Crusta
1. Amesteca faina, sarea, untul si smantana cu ajutorul unui mixer.
2. Pune apoi apa, treptat. Continua sa mixezi.
3. Acopera aluatul cu folie alimentara si baga-l in frigider pentru 30 de minute.
Sirop
4. Pune toate ingredientele la foc mediu, intr-o oala. Lasa-le sa fiarba 8-10 minute. (Pastreaza 100 gr de zahaer brun).
"Galuste"
5.
6. Pune umplutura in fiecare jumatate de mar.
7. Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius.
8. Presara faina pe masa, pune o bucata de aluat pe ea, intinde-o cu sucitorul si tai-o in 4.
9. Pune pe fiecare cate o jumatate de mar si impatureste-l ca pe boccea.
10. Pune un strat de zahar brun in tava, apoi merele cu aluat, toarna siropul si baga tava in cuptor pentru vreo 40 de minute.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro