Aceasta reteta este sanatoasa si gustoasa. Iata cum se prepara.
Ingrediente:
1 cana de lapte
2 catei de usturoi zdrobiti
1 kg cartofi decojiti si taiati în felii
2 mere golden mari, decojite si taiate în felii subţiri
60g gorgonzola maruntita
1/2 ceasca branza cheddar rasa
1/2 cana cu nuci farâmiţate
Incalziti cuptorul la 200C/180C. Ungeţi o tava termorezistenta de aproximativ 15cm x 26cm.
Laptele se pune la fiert pe foc mic (nu se fierbe) impreuna cu usturoiul într-o craticioara. Se ia de pe foc in mementul in care aproape a fiert.
Aranjaţi cartofii si feliile de mere, alternativ,pe stratuti în vasul pe care l-am pregatit. Gorgonzola se presara peste feliile de cartofi si mere. Strecurati amestecul de lapte si usturoi peste cartofi.
Acoperiti cu o folie din aluminiu si coaceţi timp de 1 ora. Dupa se indeparteaza folia si se presara branza cheddar si nucile. Coaceţi timp de 30 minute sau pâna când cartofi si merele sunt fragede si brânza este topita si rumena.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro