Merengue vegane cu aquafaba! Nu ai mai mancat niciodata asa ceva!

Merengue vegane cu aquafaba! Nu ai mai mancat niciodata asa ceva!
Merengue vegane cu aquafaba! Nu ai mai mancat niciodata asa ceva!

Apa ramasa de la leguminoase poate fi noul tau ingredient secret: iei acest lichid inodor si insipid si-l transformi, ca prin magie, intr-un desert pufos, aerat si delicios.

 

Acesta este aquafaba, lichidul ramas in urma fierberii leguminoaselor (fasole, naut etc) sau cel din conservele cu aceste produse, care pare sa fie un inlocuitor remarcabil de eficient (si surprinzator de gustos) al oualor. Secretul consta in combinatia de proteine, amidon si fitochimicale derivate din glucoza numite saponine, care se amesteca in apa in care fierb boabele. Impreuna, acesti compusi stabilizeaza bulele de aer si mentin spuma pufoasa- adica exact ceea ce face un desert pufos si aerat.
Merengue vegane
Lichidul de la orice fel de leguminoasa poate fi folosit, insa cel de la naut are o aroma mai subtila si mai neutra, facand casa buna cu deserturile aromate cu esenta de vanilie. Intr-un bol mixati bine lichidul de la o conserva de 450 ml de naut (cam o cana) la viteaza mare, pana cand capata consistenta unei spume, timp de 10 minute.
(E bine sa folosesti un mixer automat, aquafaba are nevoie de o mixare mai intensa decat albusul de ou, care se poate bate si cu mana).  Adauga treptat ⅔ cana zahar si 2 lingurite de extract de vanilie. Pune cate o lingura de umplutura pe o foaie de copt si las-o la cuptor, la 200 de grade, aproximativ 45 de minute.
Sursa: ViataVerdeViu.ro

Acesta este aquafaba, lichidul ramas in urma fierberii leguminoaselor (fasole, naut etc) sau cel din conservele cu aceste produse, care pare sa fie un inlocuitor remarcabil de eficient (si surprinzator

de gustos) al oualor. Secretul consta in combinatia de proteine, amidon si fitochimicale derivate din glucoza numite saponine, care se amesteca in apa in care fierb boabele. Impreuna, acesti compusi stabilizeaza bulele de aer si mentin spuma pufoasa- adica exact ceea ce face un desert pufos si aerat.

Merengue vegane

Lichidul de la orice fel de leguminoasa poate fi folosit, insa cel de la naut are o aroma mai subtila si mai neutra, facand casa buna cu deserturile aromate cu esenta de vanilie.
Intr-un bol mixati bine lichidul de la o conserva de 450 ml de naut (cam o cana) la viteaza mare, pana cand capata consistenta unei spume, timp de 10 minute. (E bine sa folosesti un mixer automat, aquafaba are nevoie de o mixare mai intensa decat albusul de ou, care se poate bate si cu mana).  Adauga treptat ⅔ cana zahar si 2 lingurite de extract de vanilie. Pune cate o lingura de umplutura pe o foaie de copt si las-o la cuptor, la 200 de grade, aproximativ 45 de minute.


Sursa: ViataVerdeViu.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies