Lygia Alexandrescu, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România, va studia, în cadrul acestei serii, mesele unor vedete renumite, și va reveni cu sfaturile și completările necesare.
Ca actriță, e foarte important să ai grijă de aspectul fizic.
Primul lucru dimineața, Grațiela Duban bea un pahar mare cu apă și lămâie
Superba Grațiela Duban, soție mamă și actriță de nota 10, a declarat pentru kfetele.ro că în loc de cafea, își începe ziua cu un pahar mare cu apă cu lămâie, pe stomacul gol, imediat după ce se trezește. În ceea ce privește micul dejun, aceasta va mânca fie o omletă cu roșii, fie iaurt cu cereale.
Pentru masa de prânz, actrița optează pentru ciorbe, dar dacă nu le are la îndemână, se va ghida după poftă. Astfel, variantele unui prânz mai consistent decât o supă, pe care Grațiela Duban le preferă sunt: un șnițel cu salată sau o porție de paste.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Actrița Grațiela Duban ne-a dezvăluit că somonul nu trebuie consumat foarte des!
Seara, la cină, artista preferă peștele și a declarat exclusiv pentru kfetele.ro că tipul de pește care îi place cel mai mult este somonul, mai ales preparat la grătar, iar garniturile sunt formate din salate, broccoli sau sparanghel. ”Știu că nu e bine să mănânci foarte des somon, motiv pentru care înlocuiesc fie cu piept de curcan sau cotlet de porc, alături de broccoli, salate, sparanghel- legume verzi în principiu, îmi plac,” ne-a povestit Grațiela Duban.
Verdictul Lygiei Alexandrescu: „ Ziua bună începe cu o hidratare corectă.”
„Ziua bună începe cu o hidratare corectă. Așadar, apa la temperatura camerei, consumată cu lămâie, dimineața, înseamnă o digestie mai bună, o imunitate crescută, o piele mai frumoasă, iar lista cu beneficii poate continua,” declară exclusiv pentru kfetele.ro, Lygia Alexandrescu, nutriționistul vedetelor. Despre micul dejun, aceasta a menționat faptul că ambele variante prezente sunt bogate în proteine și, uneori în fibrele din cereale integrale, „atât de necesare”. Singura completare pe care ar face-o nutriționistul, ar fi introducerea în dietă a 50g pâine de secară (fără semințe) sau graham, la masa de dimineața, pentru a se furniza glucidele complexe.
„Aceste glucide sunt necesare pentru o senzație de sațietate de lungă durată, pentru a se asigura fibrele necesare unei digestii corecte și pentru a preveni apariția poftei de dulce din a doua parte a zilei,” continuă Lygia Alexandrescu.
În cazul prânzului, aportul de proteine și pastele dau senzația de sațietate, dar aceste proteine nu sunt bine-venite la cină. Consumul constant de carne/pește la cină poate îngreuna digestia. ”Carnea necesită un timp mai îndelungat de digerare și o cantitate mare de enzime implicate în acest proces,” menționează nutriționistul. Aceasta recomandă consumul de alte feluri de mâncare, cum ar fi: salatele cu brânză, supele creme, legumele la cuptor sau la grătar, cu brânză.