Crescătorii de capre spun că sub eticheta acestui produs se ascunde, de fapt, un amestec între lapte de capră şi de vacă.
Metoda prin care negustorii de brânzeturi îşi înşală cumpărătorii
Un fermier buzoian susţine că niciodată nu vom găsi telemea autentică făcută exclusiv din lapte de capră mai ieftină de 30 de lei kilogramul.
Numărul redus de ferme de caprine face ca principalul produs al acestui sector al zootehniei, brânza de capră, să fie unul de nişă. Nutriţioniştii spun că produsele din laptele de capră au calităţi nebănuite, fiind mai uşor de digerat decât brânza de oaie sau de vacă.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Avea o gâlmă în zona intimă! A mers la doctor pentru control. Ce avea acolo i-a şocat până şi pe medici
Pentru că începe să fie căutată din ce în ce mai mult, brânza de capră riscă să devină marfă contrafăcută. Specialiştii Asociaţiei patronale a laptelui avertizează că în multe pieţe din ţară, sub eticheta brânzeturilor de capră, care sunt mai scumpe, se găsesc, de fapt, produse din lapte de vacă în amestec cu lapte de capră.
Citeste mai mult: adev.ro/pqey78