Află din rândurile următoare cum se udă corect o orhidee pentru a te bucura cât mai mult timp de florile sale.
Orhideele sunt printre cele mai îndrăgite flori de către doamne și domnișoare. Aspectul lor plăcut, florile colorate, dar și durata de viață a florilor le fac să fie cu totul și cu totul speciale. În schimb, pe cât sunt de frumoase aceste flori, pe atât sunt pretențioase.
Descoperă în continuarea articolului sfaturi esențiale care să te ajute să ai grijă de orhidee și să te poți bucura cât mai mult timp de florile sale.
Sfaturi pentru îngrijirea orhideelor
Citește și: De la rădăcină la floare. Trucuri esențiale pentru îngrijirea orhideelor și obținerea unui decor spectaculos
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Trebuie să știi că orhideea are nevoie, în primul rând, de un substrat adecvat. Acesta este format din pământ special de orhidee amestecat cu scoarță de copac. Astfel, dacă tocmai ai cumpărat o orhidee sau ai primit una și vrei să îi schimbi ghiveciul, este recomandat să păstrezi același substrat sau să îl înlocuiești cu unul special. Totodată, orhideele trebuie puse în ghivece transparente. Dacă totuși îți dorești să folosești un ghiveci colorat, poți să optezi pentru o mască de ghiveci pe care să o pui deasupra.
În ceea ce privește locul unde este amplasată planta, orhideea are nevoie de lumină, dar nu trebuie să fie pusă în bătaia directă a soarelui. În caz contrat, aceasta va fi arsă de razele puternice ale soarelui și se va ofili.
Cum se udă orhideele
Citește și: Cum sa iti ingrijesti trandafirii ca sa infloreasca mai mult
Un alt aspect foarte important în îngrijirea orhideelor este udarea acestora. Este recomandat să udați această plantă dimineața, cu apă la temperatura camerei. În sezonul cald este necesară udarea de două ori pe săptămână, iar iarna o singură dată sau poate chiar la două săptămâni.
Udarea plantei se face direct sub jetul de apă, circa 10 secunde, după care, să o lăsați să se scurgă și să o puneți înapoi la lumină. Este necesar să parcurgeți acest proces pentru ca rădăcinile sale să nu putrezească. De asemenea, puteți să puneți într-un lighean o cantitate suficientă de apă, să o lăsați să își ia cât are nevoie, iar apoi să o scoateți și să o puneți la lumină. Orhideea nu trebuie ținută în permanență într-o farfurioară cu apă! De asemenea, aveți grijă ca atunci când udați planta să nu udați și frunzele, mai ales interiorul acestora. În caz contrat, planta va putrezi. Dacă ați scăpat apă în interiorul frunzelor, folosiți un șervețel pentru a o îndepărta.