Zaharul a devenit in ultima vreme inamicul public numarul unu in ceea ce priveste alimentele nesanatoase, specialistii avertizand asupra riscurilor cardiovasculare si legate de obezitate pe care acesta le aduce, informeaza femalefirst.co.uk.
Negarea dorintei de a manca zahar nu este o solutie, deci nu trebuie ca aceasta substanta sa fie scoasa de tot din alimentatie, ci trebuie abordata o solutie moderata. Expertii spun ca persoanele care simt nevoie de a consuma alimente dulci nu ar trebui sa renunte de tot la acestea, ci sa fie doar moderati. Un aliment dulce, cand si cand, este util organismului si nu prezinta riscuri pentru sanatate.
Un somn sanatos poate reduce dorinta de a consuma zahar. Atunci cand nu este odihnit indeajuns, organismul are nevoie de zahar pentru a suplini lipsa de energie, explica Martin Budd, autorul cartii "Why Am I So Exhausted" ("De ce sunt atat de extenuat", n.r.).
Folosirea de condimente ca vanilie, nucsoara, scortisoara si cardamom pentru aromatizarea unor feluri de mancare si bauturi, fara a adauga zahar, poate ajuta, de asemenea, la scaderea nevoii de alimente dulci.
Unii experti spun ca desertul poate fi inlocuit cu ceva mai multe exercitii fizice, mai ales in cazul celor care folosesc dulciurile ca pe o metoda de rezolvare a problemelor emotionale. in acest caz, o jumatate de ora de alergat prin parc poate fi mult mai eficienta si mai sanatoasa, decat un baton de ciocolata.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro