Metode de a reduce nevoia de a manca alimente bogate in zahar

Metode de a reduce nevoia de a manca alimente bogate in zahar
Metode de a reduce nevoia de a manca alimente bogate in zahar

Zaharul a devenit in ultima vreme inamicul public numarul unu in ceea ce priveste alimentele nesanatoase, specialistii avertizand asupra riscurilor cardiovasculare si legate de obezitate pe care acesta le aduce, informeaza femalefirst.co.uk.

Negarea dorintei de a manca zahar nu este o solutie, deci nu trebuie ca aceasta substanta sa fie scoasa de tot din alimentatie, ci trebuie abordata o solutie moderata. Expertii spun ca persoanele care simt nevoie de a consuma alimente dulci nu ar trebui sa renunte de tot la acestea, ci sa fie doar moderati. Un aliment dulce, cand si cand, este util organismului si nu prezinta riscuri pentru sanatate.



Un somn sanatos poate reduce dorinta de a consuma zahar. Atunci cand nu este odihnit indeajuns, organismul are nevoie de zahar pentru a suplini lipsa de energie, explica Martin Budd, autorul cartii "Why Am I So Exhausted" ("De ce sunt atat de extenuat", n.r.).

Folosirea de condimente ca vanilie, nucsoara, scortisoara si cardamom pentru aromatizarea unor feluri de mancare si bauturi, fara a adauga zahar, poate ajuta, de asemenea, la scaderea nevoii de alimente dulci.


Unii experti spun ca desertul poate fi inlocuit cu ceva mai multe exercitii fizice, mai ales in cazul celor care folosesc dulciurile ca pe o metoda de rezolvare a problemelor emotionale. in acest caz, o jumatate de ora de alergat prin parc poate fi mult mai eficienta si mai sanatoasa, decat un baton de ciocolata.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Horoscop 29 septembrie 2024. O zodie are mai mult curaj

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Rețea de escroci destructurată în Spania! Femei păcălite cu sute de mii de euro de bărbați care se pretindeau că sunt Brad Pitt

VIDEO Rebecca, în lacrimi după discuția cu Antoni. Patrick, Bianca și Julia încearcă să o liniștească. „Pentru mama, că ea nu merită toate astea.”

Povestea impresionantă a meșterului cioplitor care dă viață lemnului! Tradiția și credința se împletesc în atelierul sculptorului Ion Rodoș 

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies